Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Estatuts rugby Goril·les Barcelona

1.- ACTE FUNDACIONAL

Tot va començar al Novembre de 2012, quan el professor Ignasi Prellezo va propossar fer un equip de rugby que representés el cicle de grau superior d’Animació d’activitats Fisicoesportives de l’Escola Vitae. Abans de formar l’equip, nomes hi havia 6 interessats que entrenaven en el camp de la Teixonera els dimecres després d’acabar les classes., de 15h a 16:10h. Els sis alumnes que formaven aquell petit equip eren: Gustavo Oyarzo, Ignasi Prellezo, Alejandro Serrano, Marc Torralba, Edgar Fernández i Marc Martín.

Per afiançar l’equip i sentir-se com a tal, Marc Martín, llavors vice-president del Club Esportiu Vitae, fa els primers esboços amb el seu amic Marc Sierra per dissenyar una samarreta de rugby amb uns colors que representessin l’esperit de l’escola. Un dissabte al matí l’Ignasi Prellezo, el seu fill Theo d’un any, en Marc Martin i en Marc Sierra es van van dirigir cap a la mítica tenda de rugby del Vallés, allà amb un dibuix fet a llapis, la samarreta començava a pendre forma.

Ara tocava decidir el logo. D’origen l’abella era l’animal decidit per representar al Club, però no acabava d’agradar. Així l’Ignasi Prellezo va propossar el goril·la, bàsicament perquè era el seu animal favorit i a més quedava perfecte amb l’esperit de l’equip. El disseny va portar dies i moltes proves, però gracies a la paciència de la Laura Bravo, sceretaria del centre, per fi el teniem.

Fet això la secció de rugby va agafar molta embrenzida i van passar de ser 6 jugadors a 14 jugadors, l’equip encara nomes entrenava.

Es va decidir des del club portar a Dani, un entrenador de divisió d’honor, gran amic d’Ignasi Prellezo, les tres setmanes que va venir l’equip ja tenia samarreta i un objectiu, un partit contra els ossos d’INEF. Als entrenaments ja venien uns 18 jugadors i l’equip estava en marxa.

El 23 de Maig de 2013 es va disputar el partit contra els Ossos de l’INEFC Barcelona i l’equip va estar format per:

Carlos Sanchez                                                       Oscar Sbertoli

Ignasi Prellezo                                                        Marc Sierra

Marc Pitarch                                                            Roger Martinez

Marc Torralba                                                         Brandon

Jordi Cuevas                                                            Adolf Redaño

Edgar Fernàndez                                                    Rodrigo Ojeda

Gustavo Oyarzo                                                       Alberto Sànchez

Marc Martín                                                             Asier Serrano

Josep Riera                                                               Alejandro Serrano

 2.- CÀRRECS

 2.1.- L’ Entrenador

La figura de l’entrenador és la màxima autoritat dins la secció de rugby. Ell serà el responsable de l’equip i l’encarregat de portar els entrenaments, organitzar la temporada i buscar partits, així com organitzar alguna sortida o gira.

Seva serà la tasca de realitzar les alineacions dels partits, tenint ben present l’assistència dels jugadors als entrenaments, el seu nivell de joc i la seva integració en l’ambient.

L’entrenador ha de fer el possible per assolir el sostre més alt en el nivell de joc de l’equip, sense renunciar als nous jugadors.

En cas de que no hi hagués entrenador aquestes tasques recaurien en la figura del capità.

2.2.- Eleccions de capitans

Per a poder ser capità caldrà complir un seguit de condicions:

-El jugador que vol ostentar el títol de capità haurà d’haver cursat un mínim d’un any a l’escola.

-Haurà d’haver jugat un mínim de 2 partits.

-Necessita l’aprovació de mínim 2 fundadors,  l’entrenador o el delegat.

Per escollir al nou capità es farà una votació entre els candidats que es presentin (i compleixin els requisits anteriors) en el sopar de final de temporada on només tindran vot els jugadors amb grau de Goril·les o superior i es tindrà en consideració l’opinió de l’actual capità i l’entrenador.

2.3.- Moció de censura al Capità

Si l’equip o un jugador considera que el seu capità no està desenvolupant la seva tasca com l’hauria de dur a terme, s’haurà de realitzar un escrit informant de la situació i entregar-lo primer a l’entrenador i desprès als delegats, per tal que aquests puguin valorar la situació amb els membres de La Cúpula. Aquets prendran la millor decisió per a l’equip.

 2.4.- El Capità

El capità ha de procurar i controlar que els jugadors de l’equip assisteixin en un número màxim als entrenaments, així com fer els possibles per a captar nous jugadors.

Haurà de fer respectar l’acompliment de les tradicions i les “lleis no escrites” de l’equip als jugadors, així com transmetre-les als nous jugadors.

Ha de ser una figura respectada pels companys i la seva paraula haurà de ser obeïda com si es tractés d’una ordre.

Haurà d’exigir a la resta de companys un patró de joc i un comportament exemplar dins i fora del camp el qual vagi lligat a la nostra filosofia de joc i a la nostra manera de ser. Tant mateix ell sempre serà el primer en donar exemple i representar els valors que volem transmetre en tot moment.

El capità ha d’establir una solida relació amb els entrenadors, els sots-capitans i els delegats per tal que existeixi una compenetració total a l’hora de dirigir l’equip.

 2.5.- El Sots-capità

El /s sots-capità/ns seran els homes de major confiança del capità dins l’equip, ells hauran de tenir totes les virtuts o qualitats que se li demanen al capità, ja que la seva funció serà la de suplir-lo quan pels motius que siguin aquest no pugui desenvolupar la seva tasca.

 2.6.- El Delegat

El/s delegat/s tindran la funció de donar el seu màxim suport al capità i als sots-capitans en les tasques de direcció de l’equip. Com a màxims representants de La Cúpula hauran de ser informats de qualsevol problema que pugui sorgir en l’equip per mirar de trobar la millor solució.

3.- CATEGORIES DELS JUGADORS

Dins de l’equip trobarem diferents categories de jugadors les quals van lligades a un ordre jeràrquic i uns permisos que hauran de ser respectats per tots els integrants.

Aquestes categories són les següents:

-Novato: és el nom que rebran tots els nous integrants de l’equip fins que aconsegueixin la seva samarreta de joc. No tenen dret a cap votació i hauran d’obeir a qualsevol altre membre de l’equip.

-Mono: aquest és el nom que tindran els jugadors de primer any que hagin aconseguit la samarreta de joc “blanca”.

-Goril·la: només tenen dret a dir-se goril·les als jugadors que ja hagin passat una temporada sencera a l’equip i hagin jugat un mínim de 2 partits. Ells tenen dret a vestir la samarreta oficial amb franja negre.

-Goril·la d’Or: seran goril·les d’or tots els veterans que hagin jugat ja dos anys amb l’equip, així com els fundadors que a més portaran el nom de “Fundador”.

4.- TRADICIONS

Els Goril·les Vitae tindran un seguit de sopars i partits d’obligada celebració anual. Aquests esdeveniments són els següents:

– Sopar de Novatos: primer sopar de la temporada per donar la benvinguda als nous jugadors.

– Sopar de Nadal: sopar de mitjans de temporada en el que serà imprescindible anar mudat.

– Sopar Final: sopar final de temporada que es farà coincidir amb el partit novatos-veterans.

-Partit contra l’INEFC Barcelona: com a padrins nostres cada any farem un gran partit i un gran tercer temps amb els Óssos.

– Partit Novatos vs. Veterans: aquest partit tindrà lloc cada any al acabar la temporada i servirà per retrobar-se tots els antics membres de l’equip i serà la prèvia al sopar final.

5.-EQUIPACIÓ I ROBA

5.1.- Equipació de joc

Els colors oficials de l’equip són el verd, el negre i el blanc.

L’equipació de joc està composta per:

– samarreta oficial de joc*

– Pantalons de rugby de color negre

– Mitgetes de color negre

– Botes de tacs

*d’aquesta n’hi haurà de dues classes, ja que els monos no portaran la franja negra a davant que si que lluiran els goril·les.

També serà recomanable l’ús de protectors bucals i per als jugadors de la segona línia casc de rugby per a la protecció de les orelles.

5.2.- Venda de roba de l’equip

L’equip de rugby farà samarretes (o altres accessoris) per a la seva venda tant a jugadors com a tothom que les vulgui.

També és possible vendre la samarreta de joc de mono a algú aliè a l’equip, però sempre  a un preu més elevat.

En cap cas es podrà vendre la samarreta de goril·la a algú que no s’ha guanyat el privilegi de portar-la.

6.- HISTORIAL DE LES TEMPORADES

Temporada 2012-2013

Entrenador: Ignasi Prellezo

Capità: Gustavo Oyarzo

Sots-capitans: Edgar Fernández i Marc Martin

Delegat: Ignasi Prellezo

Temporada 2013-2014

Entrenadors: Marcos Gómez i Roger Parera

Capità: Marc Martin

Sots-capità: Edgar Fernandez

Delegats: Ignasi Prellezo i Uriel Fernandez