Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Estiraments abans i després de fer esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Estiraments abans i després de fer esport

Gairebé per norma general, les persones que practiquen algun esport ja han desenvolupat un alt grau de consciència en relació amb l’important que és l’estirament, de totes maneres, també és habitual que es poden trobar certes persones que no estiren de la manera adequada per a la cura del cos.

Pensant en l’anterior, a continuació s’exposen els motius principals pels quals resulta necessari estirar abans de donar inici amb l’activitat esportiva, a més d’algunes instruccions sobre la manera correcta de fer-ho i en quin moment és més convenient.

L’impacte d’estirar abans i després de l’activitat esportiva

Si l’hi ha classificat com un esport, és perquè es tracta d’una activitat on està implicat el funcionament de l’aparell múscul esquelètic i per ser més exactes el sistema muscular o miofascial, raó per la qual en cas de no trobar-se en un estat que no és òptim de longitud i funcionament mecànic, va a implicar conseqüències negatives en el rendiment esportiu i en les marques que s’obtinguin.

Tingui en ment que els músculs actuen com si fossin pistons motoritzats, els quals es basen en la majoria dels casos en la seva capacitat per generar força durant el recorregut, però això ho aconsegueixen des de la seva màxima longitud fins a l’escurçament o contracció, raó per la qual en estirar el múscul el múscul va a carregar un tipus d’energia que finalitza per descarregar amb la contracció muscular i el moviment.

Amb l’anterior, quan es fa un treball d’estirament complet, durador, intens i amb freqüència, es va a millorar el rendiment esportiu i les marques que s’obtinguin.

Finalment, si es presenten desequilibris musculars entre el costat dret i l’esquerre, la part posterior i l’anterior, això portarà com resultat una disminució del rendiment esportiu i un sofriment mecànic per a totes les estructures musculars, interóseas, articulessis i altres.

Per què estirar en l’esport?

  • Va a reduir la tensió entre els músculs.
  • Incrementa l’amplitud i la coordinació dels moviments.
  • Va a prevenir les lesions en el futur.
  • És una estratègia adequada per preparar la musculatura si es vol realitzar activitat física.
  • Millora el coneixement del cos.
  • Millorar la circulació.
  • Contribueix a la reabsorción de l’àcid làctic i per tant evitar la fatiga muscular.
  • Facilita que s’arribi a un punt de benestar físic i com a resultat psicològic.

El consell és que l’estirament es faci tant en una fase prèvia com a posterior a l’activitat física, encara que també l’hi pot fer a tot moment com una pràctica beneficiosa per a la cura dels músculs.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]