Noticias
  • L’èxit dels esports d’aventuraVivim amb un ritme de vida realment estressant. Llargues jornades laborals, multitud d'obligacions, poc temps lliure, etc. En general, una rutina diària amb molt estrès, i generalment sense molts alts [...]
  • La millor dieta per trobar-te bé fent esportSegur que alguna vegada t'han dit la frase “som el que mengem”. I és que realment hi ha una relació directa entre el que mengem i com som, o almenys [...]
  • La kinesioterapia per al tractament de lesionsEn principi és necessari començar per destacar que la kinesiología és un tipus de ciència que s'enfoca a estudiar tot allò que estigui relacionat amb el moviment del cos humà, [...]

EU_Go! El teu futur en un joc

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
EU_Go!  El teu futur en un joc

Pensant en tots aquells que sou joves i que encara esteu a temps de decidir moltes coses, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha presentat recentment el joc “EU_Go!”.

EU_Go!, tria el teu futur

Eu-go! neix amb la voluntat de que els nois i noies puguin, gràcies a un joc de caràcter social, conèixer les oportunitats que ofereix la Unió Europea tant per estudiar, com per formar-se de forma professional o bé si el que volem es treballar i buscar-se la vida fora del nostre país.

Registrar-te és molt fàcil: si tenim un compte a Facebook ja ens serveix. Un cop dins, el primer que haurem de fer és crear-nos un personatge i amb ell viatjarem arreu d’Europa per tal d’aconseguir nous coneixements i habilitats i anar-nos preparant per al món laboral. Si es vol també es pot jugar amb un dispositiu mòbil, ja que hi ha una versió per tauletes i una altra per mòbils.

Objectius
Els objectius bàsics del Eu-go! Són:

  • Tenir certs coneixements sobre el procés de creació d’una empresa i l’emprenedoria
  • Conèixer quines són les habilitats i coneixements més habituals a l’hora de fer-se un lloc a Europa
  • Comprendre la importància també dels aspectes socials (relacionar-se i integrar-se en nous entorns)

El personatge viatjarà per diferents països, com ara París, Berlin o Praga, i un cop allà podrà decidir-se per estudiar fins a 8 llengües europees diferents. També haurem de matricular al protagonista en algun estudi com ara un grau o un màster per poder guanyar crèdits ECTS i fer-lo participar en alguns dels múltiples programes existents per a joves: Erasmus, Voluntariat Europeu, EURES, etc.

El joc està pensat al detall, doncs quan el jove protagonista viatgi, també haurem de pensar si volem que visqui sol o en companyia, i en aquest darrer cas, si volem que visqui en un pis amb altres persones i es faci càrrec de certes tasques domèstiques.

Tot i que tot plegat es tracta d’un joc, s’ha intentat que sigui el més real possible i que els participants puguin fer-se així una idea molt aproximada de tot el que els hi pot oferir la Unió Europea.