Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Exercicis per enfortir l’esquena

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Exercicis per enfortir l’esquena

Quan fem exercici probablement una de les parts del cos que descuidem més és l’esquena, que sovint es ressent de males postures que adoptem quan estem entrenant altres parts o, sense anar més lluny, quan duem a terme tasques quotidianes com ara agafar pes o seure a la feina.

Però és important, a més que hi ha persones que tenen precisament problemes d’esquena i els pot ser útil fer exercicis pensants per a enfortir-la i, per què no, també donar-li un aspecte més ample i musculat.

Entre aquests exercicis que permeten tenir cura de la nostra esquena mentre l’enfortim hi ha els següents:

  • Pes mort: Un exercici molt important, amb implicació d’un gran nombre de músculs, també de la part inferior del cos. El pes comença a terra i cal agafar-lo apropant-s’hi molt i amb els braços per la part de fora de les cames, amb el tors recte durant tot l’aixecament. Cal alçar les espatlles alhora que els malucs quan s’aixeca el pes i mantenir la barra de les peses tan enganxada al cos com sigui possible.
  • Superman: Aquest nom d’inspiració a la cultura popular fa referència a un exercici més pensat per a la gent que pateix mal d’esquena i per a prevenir-lo. És ben fàcil de realitzar: cal estirar-se deboca terrosa i estirar els braços i les cames, com si fos la posició de volar del superheroi. A continuació hem d’aixecar braços, cames i pit i mantenir-nos així durant un parell de segons.
  • Dominades: Un exercici més conegut de vista que no pas pel nom, perquè fins i tot les persones que no practiquen esport l’han vist alguna vegada, consisteix a aixecar tot el pes del nostre cos amb la força dels braços agafats a una barra elevada. És un exercici difícil, però enforteix tots els músculs del tronc, tant dels braços com del pit i, és clar, l’esquena.

Són només alguns dels exercicis que existeixen per a enfortir l’esquena, amb diversos graus de dificultat i també de resultats, segons si volem prevenir males postures o si estem compromesos amb la musculació del nostre cos. Però, sobretot, s’han de fer bé, perquè el risc de lesió és elevat.

Noticies Educació

L’impacte de l’exercici per a la salut

L’impacte de l’exercici per a la salut

En l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]