Noticias
  • És fàcil ser un bon monitor esportiu?En cas que et defineixis com una persona interessada en l'activitat física en la vida saludable, una de les millors opcions a nivell professional pot ser a convertir-se en un [...]
  • Aliments per amillorar el teu rendiment esportiuEl rendiment esportiu es troba vinculat amb una infinitat de factors que no es troben relacionats únicament amb la pràctica esportiva com a tal, sinó que poden estar relacionats amb [...]
  • Com aprofitar al màxim el temps al gimnàsSón molts els motius que poden fer pensar a una persona que el seu temps en el gimnàs no està sent aprofitat de la millor manera i que per tant [...]

És fàcil ser un bon monitor esportiu?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
És fàcil ser un bon monitor esportiu?

En cas que et defineixis com una persona interessada en l’activitat física en la vida saludable, una de les millors opcions a nivell professional pot ser a convertir-se en un monitor esportiu o entrenador. Tingues en compte que, pesi les conjuntures econòmiques, les disciplines o professions vinculades amb l’esport estan trobant un espai important al mercat.

A més de l’anterior, l’oferta és gairebé tan àmplia com les vistes modalitats esportives que existeixen. Igualment, en cas que es busqui una formació professional, un grau universitari un curs d’especialització, es van a trobar alternatives de molt bona qualitat.

Què necessites per formar-te com a monitor esportiu?

Formació professional

Existeixen una sèrie de cicles formatius la finalitat dels quals consisteix en la preparació d’alumnes per a l’activitat professional que es troba relacionada amb l’especialitat esportiva triada. En cadascun dels tres nivells es van a identificar: iniciació, tecnificació i alt rendiment. Es ressalta sobre aquest tema que els ensenyaments compten amb una prova d’accés específica on cal demostrar un nivell de domini suficient perquè l’estudiant les pugui seguir. Són tots els tipus de grau de formació professional relacionades amb el camp de l’esport:

  • Grau mitjà: El títol de tècnic conducció d’activitats físic esportives en el mitjà natural, permet el disseny, administració i monitoreo d’activitats físiques a l’aire lliure. Clau per tractar conceptes de salut i primers auxilis.
  • Grau superior: El títol de tècnic superior en animació d’activitats físiques i esportives, un cicle preparat per a la conducció de jocs i activitats físiques a nivell individual o en equip.
    De tota manera, existeixen un altre tipus de títols que es poden consultar en altres espais, que no només es redueixen als dos anteriors de tipus més genèric.

Formació universitària

El grau en ciències de l’activitat física i de l’esport, és una carrera on s’aborden diferents aspectes que estan relacionats amb l’anatomia, psicologia, sociologia, entre altres elements. Posteriorment es pot optar a un Màster de formació del professorat o algun dels altres màsters especialitzats on per fer possible ingressar al sector de la gestió esportiva o en defecte d’això a la recerca en ciències de l’esport.

Certificats de professionalitat

És una opció interessant, ja que es pot obtenir un certificat de professionalitat relacionat amb activitats físiques i esportives. Són emesos pel servei públic d’ocupació estatal o per les comunitats autònomes i compten amb validesa únicament en aquest estat.

Formació contínua

Sense importar la professió es recomana que es realitzen cursos d’especialització per ampliar les capacitats i créixer de manera professional. En aquest sentit, l’àrea esportiva no és una excepció i l’oferta és bastant ampli.

Noticies Educació

Aliments per amillorar el teu rendiment esportiu

Aliments per amillorar el teu rendiment esportiu

El rendiment esportiu es troba vinculat amb una infinitat de factors que no es troben relacionats únicament amb la pràctica esportiva com a tal, sinó que poden estar relacionats amb [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres