Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Fer esport i medir un metre d’alçada

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Fer esport i medir un metre d’alçada

Com es pot fer esport mesurant només un metre d’alçada?

La resposta a aquesta pregunta és l’objectiu del documental “Glance up” (Mirant amunt), protagonitzat per Joan Pahisa i emès per televisió fa un parell de setmanes al programa “Sense Ficció” de Tv3.

 Fer esport sense límits

El protagonista és un jove de 28 anys que té dues grans passions, el bàsquet i el ping-pong. Aquest fet no el diferencia de la resta de joves, però hi ha una cosa que sí, i es que mesura tan sols un metre d’alçada:

El reportatge ens mostra una mica la seva vida i com l’esport l’ha ajudat a tirar endavant i a mantenir la il·lusió per a superar-se. Ara fa un parell d’anys, l’estiu de l’any 2013, en Joan va participar als “World Dwarf Games”. Són unes competicions similars als Jocs Olímpics que es celebren cada quatre anys i que van enfocades a les persones de talla baixa. La darrera edició es va celebrar a Michigan, als Estats Units.

En Joan era l’únic representant del nostre país perquè no va trobar ningú que volgués anar-hi, però cal dir que va fer molt bon paper aconseguint participar a molts dels esports, guanyant diverses medalles i establint relacions amb la resta de persones del món que es troben en la seva mateixa situació.

En Joan, a part d’esportista, és enginyer informàtic i aspirant a escriptor. Al llarg del documental veiem no només com se’n surt amb els esports, sinó com pot arribar a ser de complicada la vida quan es mesura tan poc: picar al timbre d’una casa, pagar la compra al supermercat, agafar coses que estan una mica elevades, etc. Sens dubte, un reportatge que val la pena veure i que ens pot fer reflexionar bastant.

“Glance up” ha guanyat diversos premis arreu del món i també s’ha projectat en varis països i festivals, com el DocsBarcelona, el DocsMedellín, el Made in Michigan Film Festival, etc.

Si voleu saber més coses d’ell podeu visitar la seva pàgina web. Entre altres coses explica que per aquest 2015 s’ha creat l’associació sense ànim de lucre Sports PTB per fomentar l’esport entre les persones de talla baixa. Actualment es troben en fase de consolidació i creixement.