Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Feu skate? Gaudeix del monopatí

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Feu skate? Gaudeix del monopatí

Des de sempre, l’esser humà ha buscat formes de moure’s sense utilitzar els peus, amb el principal objectiu de moure’s d’una manera més ràpida. Avui en dia les opcions són moltes, tenim avions, cotxes, vaixells, etc. Tot i que la majoria d’ells requereixin permisos per a fer-los moure, n’hi ha alguns que només cal tenir tècnica i equilibri, com per exemple els monopatins, els patins o les bicicletes, entre d’altres.

Practicar skate

El monopatí, skate en anglès, s’ha relacionat força amb la gent jove i amb un determinar estil de vida o de forma de vestir, tot i que no és necessari que sigui així.

Per Internet hi ha molts vídeos, però volem destacar aquest, on surt un nen de tan sols dos anys deixant a tothom bocabadat gràcies al bon ús que ja en fa:

Si acostumeu a utilitzar-lo o bé voleu provar d’iniciar-vos-hi, aquí us deixem amb alguns consells pràctics:

• En primer lloc, comença amb calma: Roma no es va fer amb dos dies i tampoc nosaltres aprendrem a moure’ns amb rapidesa d’un dia per l’altre. Ves a poc a poc i segons el ritme que et marqui el teu propi cos. L’important és fer-ho sense por i sense cap mena de pressió: ha de ser una cosa voluntària.

• A la que vulguis aprendre o millorar tècniques, fes-ho en espais habilitats. Normalment als pobles una mica grans o a les ciutats solen haver-hi espais amb rampes i instal•lacions pensades per aquest motiu. A més, allà pots trobar altres persones que, com tu, volen millorar.

• Utilitza proteccions: el cos es fràgil i una caiguda et pot provocar greus lesions. Tot i que no s’haurien de deixar mai, és de vital importància que al principi o en la pràctica de tècniques et posis un casc i protecció a les articulacions.

• Si vols millorar, cal una dedicació contínua. Això significa que has d’anar practicant de forma periòdica i que més puguis visualitzar vídeos a Internet de tant en tant. També, tot i que ja no es tant directe, pots practicar amb els videojocs: n’hi ha molts en que l’skate és el protagonista, com la saga del famós Tony Hawk.