Noticias
  • Cremar greix de manera òptimaPer a cap persona hauria de ser un secret que en l'actualitat per cremar greix és necessari fer esport, ja que en cas contrari va a ser pràcticament impossible poder [...]
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]

Flexibilitat i força per practicar l’acrosport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Flexibilitat i força per practicar l’acrosport

Si us diuen de practicar “acrosport”, probablement no sabreu massa que significa… però si en canvi us diuen “gimnàstica acrobàtica”, ja és més fàcil fer-se’n una idea, no? Doncs és això el que és: acrosport és el nom pel qual es coneix aquesta disciplina esportiva i en la qual hi ha diverses modalitats com ara parella masculina o femenina, trios i quartets.

Juan Gago, professor d’Educació Física a l’Institut Alfonso Romero Barcojo, a Huelva, manté un blog personal de caràcter esportiu i amb el qual ha dedicat una entrada a parlar d’aquesta pràctica esportiva.

Aquí en destaquem les idees més importants:

  • Més que un esport, l’acrosport és una barreja d’acrobàcia i coreografia. La Federació Internacional d’Esports Acrobàtics, fundada l’any 73, la va incloure a la seva llista, i també està reconeguda per la Federació Internacional de Gimnàstica des de fa quasi 20 anys.
  • Per practicar-la, hem de tenir en compte tres coses fonamentals: la primera es que s’hauran de fer figures corporals; la segona es que al haver-hi acrobàcies, caldrà força i flexibilitat (per tant s’ha d’estar ben en forma!) i la tercera cosa a tenir en compte és que s’inclouen passos de ball, salts i piruetes diverses.
  • Quan un s’hi dedica professionalment, ha de tenir en compte que ja no només es tracta d’estar en bona forma, sinó de tenir clars els objectius i les ganes de sorprendre a qui mira. S’ha de fer de forma elegant i harmoniosa, coordinant bé cada moviment personal i amb la resta de grup. Si estem davant d’un jurat, el que ells valoraran serà que com equip funcioneu bé i realitzeu figures difícils d’una forma correcta i que estèticament sigui perfecta. No és cosa fàcil!
  • Cada grup, format per varis membres, haurà de decidir qui interpreta cada rol. És a dir: quan es practica acrosport hi ha dues possibles categories: ser “portador” o ser “àgil”. Diguéssim que els primers són els qui han d’aguantar la figura i per tant necessiten molta forma i estabilitat. En el segon cas, els àgils són els qui pugen i es flexionen fins a arribar als resultats esperats. És possible que, en cas de perseguir figures més difícils, facin falta més rols: en aquest cas hi haurà també ajudants (que ja la pròpia paraula ens indica la seva funció) i els observadors, que es limiten a mirar i a donar consells si veuen que alguna cosa grinyola.

 

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres