Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Formació en línia: quines possibilitats tenim?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Com ja sabeu, l’aprenentatge al llarg de la vida a vegades no és una opció, sinó una necessitat per poder mantenir-nos actius i conèixer l’entorn professional en el qual ens movem o ens volem moure.

On podem fer formació en línia

Quan no tenim temps d’assistir a cursos, podem recórrer a la formació en línia. Un exemple seria els MOOC, dels quals ja vam parlar fa unes setmanes. Aquests cursos, gratuïts i impartits per universitats, ens ajuden en aquesta tasca formativa contínua. Però hi ha altres exemples, i avui ens centrarem en opcions de pagament.

Sense cap mena de dubte, la primera de la llista és la UOC: Universitat Oberta de Catalunya. Es tracta d’una universitat privada (amb finançament públic) que imparteix a distància. Té una gran oferta formativa: podem trobar-hi graus, màsters, postgraus, programes de doctorat i cursos d’idiomes.

Una de les coses més interessants són els seminaris d’especialització: són cursos breus sobre competències personals i professionals que no requereixen cap prova ni tenir cap titulació acadèmica. S’hi pot apuntar tothom. Duren entre tres i quatre setmanes i valen una mitjana de 200 euros. Un exemple: per aquest 2014 s’ha estrenat aquest nou seminari: “Comunicació estratègica. Eines i tècniques per a la projecció professional a la xarxa”.

Si el que volem és seguir un altre ensenyament reglat a distància, podem mirar les opcions que ens ofereix l’IOC, Institut Obert de Catalunya. S’imparteixen, entre d’altres, 13 cicles formatius tant de grau mitjà com superior.

Des de l’IOC també s’ofereixen dos tipus d’estudis no reglats: el CCNA Discovery v4.0 de Cisco Networking Academy (formació professional) i un curs de preparació per a les proves d’accés a la universitat.

A banda d’aquests dos centres d’ensenyament, podem trobar multitud d’entitats que ofereixen formació no reglada en línia. Des d’associacions fins a centres cívics passant per col•legis professionals. En aquest darrer cas, tot i que el públic objectiu són els professionals col•legiats d’aquell col•legi, la major part dels cursos s’ofereixen en obert, i alguns s’imparteixen en línia. Penseu que hi ha cursos que són transversals i que poden ser d’interès per a qualsevol professió. Sense anar més lluny, un exemple: el Col•legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya ofereix un curs en línia sobre posicionament web.