Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Formació en línia: quines possibilitats tenim?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Com ja sabeu, l’aprenentatge al llarg de la vida a vegades no és una opció, sinó una necessitat per poder mantenir-nos actius i conèixer l’entorn professional en el qual ens movem o ens volem moure.

On podem fer formació en línia

Quan no tenim temps d’assistir a cursos, podem recórrer a la formació en línia. Un exemple seria els MOOC, dels quals ja vam parlar fa unes setmanes. Aquests cursos, gratuïts i impartits per universitats, ens ajuden en aquesta tasca formativa contínua. Però hi ha altres exemples, i avui ens centrarem en opcions de pagament.

Sense cap mena de dubte, la primera de la llista és la UOC: Universitat Oberta de Catalunya. Es tracta d’una universitat privada (amb finançament públic) que imparteix a distància. Té una gran oferta formativa: podem trobar-hi graus, màsters, postgraus, programes de doctorat i cursos d’idiomes.

Una de les coses més interessants són els seminaris d’especialització: són cursos breus sobre competències personals i professionals que no requereixen cap prova ni tenir cap titulació acadèmica. S’hi pot apuntar tothom. Duren entre tres i quatre setmanes i valen una mitjana de 200 euros. Un exemple: per aquest 2014 s’ha estrenat aquest nou seminari: “Comunicació estratègica. Eines i tècniques per a la projecció professional a la xarxa”.

Si el que volem és seguir un altre ensenyament reglat a distància, podem mirar les opcions que ens ofereix l’IOC, Institut Obert de Catalunya. S’imparteixen, entre d’altres, 13 cicles formatius tant de grau mitjà com superior.

Des de l’IOC també s’ofereixen dos tipus d’estudis no reglats: el CCNA Discovery v4.0 de Cisco Networking Academy (formació professional) i un curs de preparació per a les proves d’accés a la universitat.

A banda d’aquests dos centres d’ensenyament, podem trobar multitud d’entitats que ofereixen formació no reglada en línia. Des d’associacions fins a centres cívics passant per col•legis professionals. En aquest darrer cas, tot i que el públic objectiu són els professionals col•legiats d’aquell col•legi, la major part dels cursos s’ofereixen en obert, i alguns s’imparteixen en línia. Penseu que hi ha cursos que són transversals i que poden ser d’interès per a qualsevol professió. Sense anar més lluny, un exemple: el Col•legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya ofereix un curs en línia sobre posicionament web.