Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

PREPARATS PEL CURS 2020-2021! COM SERÀ LA TORNADA A L’ESCOLA?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
PREPARATS PEL CURS 2020-2021! COM SERÀ LA TORNADA A L’ESCOLA?
Related Articles

Ben jugat, tècnics Vitae! 🎓

Aquest 2020 ha estat un curs intens i gens fàcil. Degut al nou escenari educatiu derivat de la pandèmia, el professorat ha tingut que migrar el pla docent a un format 100% online. Aquesta migració ha comportat l’adaptació d’objectius, continguts, tasques, lectures, vies de comunicació…, en un temps rècord.

Tot i així, malgrat que ha sigut una adaptació inesperada, tant estudiants com docents heu fet un gran esforç i heu aconseguit desenvolupar les competències bàsiques que considerem més importants per un tècnic esportiu.

PROACTIVITAT
Proactivitat

CREATIVITAT
Creativitat

COOPERACIÓ
Cooperació

AUTONOMIA
Autonomia

POLIVALÈNCIA
Polivalència

Com serà el proper curs 20-21?

Donat que els centres educatius depenem de les directrius determinades pel Departament d’Ensenyament i de Salut, avui dia desconeixem quin serà l’escenari pel curs vinent. A Escola Vitae però,  ja estem dissenyant un pla docent que s’adapti a les diferents realitats que puguin esdevenir i oferir l’accés a la formació professional garantint un pla formatiu de qualitat.

 

Vitae es prepara per 3 possibles escenaris del sector educatiu:

Sistema híbrid

Desenvolupament del curs simultàneament a l’escola i a casa (per exemple, divisió de grups si els alumnes han d’acudir a l’escola dies alterns o alguna situació similar).

A l’escola

Un sistema presencial 100% complint amb protocols adaptats a les normatives de seguretat determinades pel Departament d’Ensenyament i Salut.

A casa

En cas de que es produeixi un rebrot, l’escola garanteix que es puguin continuar treballant els continguts i les competències en format telemàtic.

Aquestes variants contemplen un pla docent flexible i una constant revisió per garantir l’adaptació davant qualsevol canvi que es pugui produir, i actuar el més àgil i ràpid possible. Això implica que les línies estratègiques han d’oferir:

Una vessant online

 • Interacció: hi haurà professorat disponible online/videotrucades
 • Tasques específiques pensades per ser desenvolupades via online o a casa
 • Sistemes de treball i seguiment per tal que l’alumnat realitzi les tasques docents de dilluns a divendres entre les 8:30h i les 15:00h
 • Mesures contra la bretxa digital per garantir que els alumnes que tinguin impediments a l’hora de treballar virtualment puguin seguir el pla docent
 • Planificació de continguts de caràcter transversal, on el treball de les competències quedi garantit independenment de la situació educativa que s’estigui implementant

Adaptació a la presencialitat

➡️ Sessions pràctiques

 • Activitats amb distància social
 • No activitats amb contacte físic
 • Priorització de les sessions pràctiques a l’aire lliure
 • Les activitats en espais tancats seguiran les directrius sanitàries respecte a aforaments
 • No compartició de material esportiu si comporta risc per a la salut

➡️ Sessions a l’aula

 • Distància social, segons normativa per Ensenyament i Salut, entre llocs de treball de l’alumne
 • Metodologies de treball en petits grups amb distància social

➡️ Vida social

 • Confecció d’horaris per realitzar entrades i sortides esglaonades
 • Plànols i senyalització de circulació d’espais i persones
PISTES DE TENNIS

Si l’alumnat necessita d’un suport específic per encarar qualsevol situació emocional derivada de la nova realitat, comptarà amb l’ajuda individualitzada d’un tutor per fer-hi front.

Protocols de seguretat i higiene a l’escola

TORNADA A LES AULES

► Ús de gel hidroalcohòlic

► Presa de temperatura abans d’accedir a l’escola

► Ventilació extraordinària d’espais tancats

► Protocol d’aïllament en cas de mostrar símptomes (qualsevol persona de la comunitat educativa del centre)

Aquestes mesures d’actuació, tant referents a l’adaptació dels centres com al pla docent, contemplen una revisió constant per tal de poder ser adaptades i ajustades als canvis o directrius que el Departament d’Ensenyament i de Salut puguin dictaminar. 

Si tens dubtes, truca’ns!

Al telèfon central 93 417 05 14 o al telèfon directe de cada Escola Vitae. També pots enviar un correu electrònic a info@escolavitae.com, t’atendrem de dilluns a divendres de 8:30h a 15:00h.

Matrícula

Sin categoría

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?   0

Pla de contingència per gestionar els casos covid a l'escola A Escola Vitae continuem mirant endavant i apostant per la nostra professió i per la formació de nous tècnics de l'ESPORT. Per [...]