Noticias

Recursos per a formar-se grauïtament: Barcelona activa i Cibernàrium

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Recursos per a formar-se grauïtament: Barcelona activa i Cibernàrium

Com ja hem dit altres vegades en aquest mateix blog, la formació és clau. Tanmateix, a vegades no es disposen dels recursos econòmics suficients per a dur a terme aquesta acció. Avui us volem presentar dos recursos interessants: Barcelona activa i Cibernàrium.

Formar-se gratuïtament es possible

Barcelona activa

Recurs molt complet integrat en l’àrea d’Economia, Empresa i Ocupació. El seu principal objectiu és donar suport a nous projectes empresarials, però tenen múltiples branques, sobretot pel que fa a la formació.

Quasi que podríem dir que les seves activitats són quasi infinites donada la varietat que s’ofereixen. Per exemple:

  • Programes de formació per a l’ocupació (cursos de formació ocupacional distribuïts en diferents àrees professionals). Ara mateix podem trobar-hi cursos de:
    • Àrea d’Assistència i Atenció Social (5 formacions)
    • Àrea de Logística comercial i gestió de transport (3 formacions)
  • Procés de recerca de feina: càpsules formatives al voltant del fet de buscar feina: com superar entrevistes, com potenciar la xarxa de contactes, millorar el teu CV, treballar a Europa, elevator pitch, etc.
  • Interessos professionals: eines i cursos per a conèixer quines opcions tenim i saber què és exactament allò que volem: canvi professional, orientació laboral, etc.
  • Desenvolupament de competències: tècniques de lideratge, creativitat o negociació, entre d’altres.

Com veieu, l’oferta formativa és àmplia. Aquí teniu un document PDF amb la majoria d’accions que es desenvolupen.

Cibernàrium

De fet Cibernàrium també forma part de Barcelona Activa: és la branca que s’ocupa de la capacitació i divulgació tecnològica.cibernarium formació

Les càpsules formatives es divideixen en sis àrees: Internet i empresa, Màrqueting i comunicació, Solucions tecnològiques, Creació web, Imatge digital i Eines multimèdia.

Ofereix un servei juntament amb les Biblioteques de Barcelona: Antenes Cibernàrium. Són cursos pensats per iniciar-se i avançar amb Internet. Excepcionalment no es fan a la seu de Cibernàrium sinó a les biblioteques públiques.

Donada la gratuïtat dels cursos i la quantitat de persones que volen assistir-hi, a vegades resulta complicat obtenir plaça. Per sort, la majoria de materials utilitzats per a les classes es troben disponibles aquí. A banda dels apunts en pdf també podeu trobar-hi vídeos i ebooks.