Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

TREBALLA 💼 MENTRE ESTUDIES 📚 AMB LA FP DUAL

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
TREBALLA 💼 MENTRE ESTUDIES 📚 AMB LA FP DUAL

Pablo Martos | Director Escola Vitae Les Corts i del Grau Superior en Condicionament Físic

Què és la FP Dual?

La FP Dual és una modalitat de Formació Professional en la que tant Centre Educatiu com l’Empresa s’involucren en la formació dels alumnes. Així, l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva en l’empresa.

🎯 Els objectius de la FP Dual:

 • Oferir als alumnes un entorn sociolaboral on puguin posar en pràctica els coneixements teòrics apresos a l’escola i, a més, adquirir les competències de manera pràctica i real
 • Afavorir i aprofitar la transferència de coneixements
 • Ajudar els alumnes a conèixer més d’aprop el sector en el qual treballaran, i a comprovar si s’ajusta als seus interessos i expectatives
 • Augmentar la motivació durant la formació-aprenentatge
 • Aconseguir una qualificació més especialitzada segons àrees, i millorar les competències dels alumnes
 • Facilitar-los la futura incorporació en el mercat laboral
 • Potenciar la cooperació i la responsabilitat entre el sistema laboral i el sistema educatiu
La FP Dual afavoreix la inserció laboral de l’alumne a partir del vincle entre l’empresa i el centre formatiu.

⚙️ Com funciona aquesta metodologia?

Durant els dos primers trimestres del primer curs, l’alumne cursa els estudis a l’escola; el tercer trimestre, inicia el contacte amb el món laboral incorporant-se en una empresa del sector amb un conveni de pràctiques. Dins l’empresa, l’alumne aprendrà una sèrie de competències de manera pràctica i real, seguint la filosofia del nostre PROJECTE EDUCATIU: “learning by doing”, així com tindrà l’oportunitat de conèixer diferents metodologies i “know how” del sector esportiu. Després d’aquest període de pràctiques laborals o FCT (Formació en Centres de Treball), durant el segon any l’alumne s’incorpora en l’empresa amb un contracte laboral i rebent un salari.

Al llarg de tot aquest període de formació, l’alumne tindrà un tutor de pràctiques que l’anirà guiant i al mateix temps avaluant. Per tal de poder garantir una experiència de qualitat, la figura d’un tutor prèviament format és fonamental. Per això, a l’Escola Vitae treballem amb centres que s’han preparat i adaptat a les condicions del sistema de formació de la FP Dual.

Seguint l’estructura d’aquest sistema, en finalitzar el seu procés de formació i havent completat les pràctiques formatives satisfactòriament, l’estudiant tindrà una oportunitat real d’incorporar-se a la plantilla com a treballador no tutelat.

✅ Avantatges de la FP Dual

La FP Dual s’ha convertit en un model de formació punter en tota Europa. De fet, en països com Alemanya es considera un dels sistemes formatius més exitosos, amb una taxa del 68% d’ocupació dels estudiants que el cursen a la mateixa empresa de pràctiques.

Encara no n’estàs convençut? Fes-li una ullada a tots els avantatges d’aquest model:

Per a l’empresa 👨🏻‍💼:

 • Facilitar el procès de selecció de personal.
 • Oportunitat de formar els seus futurs empleats i crear un equip de treball especialitzat segons les necessitats de l’empresa.
 • Reduir el període de formació i adaptació als llocs de treball.
 • Possibilitat d’obtenir beneficis fiscals en els contractes d’aquest estudiants que s’incorporin a la seva plantilla en finalitzar el procés formatiu.

Per a l’estudiant 👩🏼‍🎓:

 • Establir un primer contacte amb el món laboral amb l’oportunitat de conèixer diferents metodologies i know how del sector esportiu.
 • Rebre formació especialitzada i qualificada, d’acord amb els interessos personals de l’alumne.
 • Experiència en un entorn real de treball, que serà major que en qualsevol altre modalitat d’FP (gairebé 100 hores de pràctiques).
 • Oportunitat de rebre una remuneració per les tasques realitzades durant les pràctiques, a l’hora que l’estudiant continua el procés de formació.
 • Possibilitat d’aconseguir un contracte laboral en finalitzar la formació en pràctiques.
 • Augment de les possiblitats de trobar feina degut a la major especialització i experiència laboral.

🏋🏼‍♂️ La FP Dual a l’Escola Vitae

A l’Escola Vitae apostem pel model de formació dual, que està tenint uns resultats tan exitosos no només a nivell nacional, sinó europeu. Així, comptem amb el nostre propi Projecte Dual al CFGS Condicionament Físic (Fitness & Wellness), que desenvolupem en col·laboració amb Duet Sports & Duet Fit, grup empresarial especialitzat en Fitness & Wellness.

Per tal de potenciar aquest model, des de l’Escola també estem en contacte amb altres empreses del sector on els alumnes podran realitzar les seves pràctiques, proporcionant així un ampli ventall de possibilitats quant a entorns reals de treball dins el sector de l’esport.

La FP Dual és la combinació ideal entre Centre d’Estudis i Empresa, que proporciona un procés de formació pels estudiants perfecte. Durant aquest procés, els alumnes no només reben la formació necessària per incorporar-se al mercat laboral, sinó que al mateix temps adquireixen experiència en un entorn real que els hi serà imprescindible per obrir-se camí en el seu sector professional. 

📝 Info-resum: Les claus de la FP Dual

ℹ️ Vols saber més sobre la FP Dual en el Grau Superior de Condicionament Físic?

A la pàgina web del CFGS Condicionament Físic tens tota la informació sobre el grau i la modalitat dual.

Per qualsevol altre qüestió, escriu-nos a info@escolavitae.com o truca’ns (aquí trobaràs els telèfons de totes les Escoles Vitae).

pablo-martos

Pablo Martos
Director Escola Vitae Les Corts i del Grau Superior en Condicionament Físic

Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a INEFC Barcelona
Propietari i Head Coach d’Alpha Link CrossFit
“Afortunat per treballar en les meves dues passions, l’Esport i l’Ensenyament”

Sin categoría

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?   0

Pla de contingència per gestionar els casos covid a l'escola A Escola Vitae continuem mirant endavant i apostant per la nostra professió i per la formació de nous tècnics de l'ESPORT. Per [...]