Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Futbol, un esport més tàctic del que sembla

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Futbol, un esport més tàctic del que sembla

El futbol és l’esport rei, milions de persones ho confirmen i es donen cita de forma religiosa, tots els caps de setmana, en les pistes. La veritat és que darrere de tant fervor i eufòria per la destinació d’una pilota que es mou entre els malabares de tots dos equips, existeix un aspecte tàctic que significa l’efectivitat i el secret dels bons resultats.

La veritat és que el bon posicionament, les estratègies que combinen el bon toc de la pilota i les sortides en velocitat, tenen darrere certs fonaments tècnics i tàctics que són afinats durant el dia a dia de l’equip previ al partit. El futbol és un esport on controlar els temps es converteix en una cosa vital per al desenvolupament del partit, administrar les càrregues físiques, el control de la pilota i la destinació del partit són objectius dignes dels estrategues futbolers.

Com es desenvolupen els fonaments tàctics?

El fonament tàctic principal és l’ordre. Un equip que es troba ordenat en cadascuna de les seves línies i no es dedica a especular, és un equip que posseeix la determinació necessària per dominar un partit. I és que l’ordre està basat en el posicionament de cadascun dels jugadors i el desenvolupament de les seves funcions en determinada area del camp, tant de forma ofensiva com a defensiva, l’objectiu fonamental; el gol.

Per això, els nostres alumnes reben una formació específica en aquest sentit, per tal de treballar el futbol no només des d’una vessant lúdica, sinó també amb el criteri i els coneixements adequats per plantejar les sessions d’entrenament pensant com es pot treure suc a nivell tàctic per optimitzar resultats.

Durant la setmana el cos tècnic realitza treballs en conjunt que permeten l’optimització de les línies. Els defensors realitzen treballs a pilota parada que li permeten obtenir la concentració necessària per mantenir l’ordre en ocasions de partit on el frec i l’astúcia determinen l’assoliment dels objectius. Els atacants realitzen jugades fonamentades en el toc i les pilotes aèries per a la generació d’ocasions de gol i la definició optima que es necessita per ser efectiu.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]