Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Futtoc: futbol taula

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Futtoc: futbol taula

Us pensàveu que sobre futbol ja estava tot dit? Doncs llegiu atentament aquesta entrada perquè us presentem una iniciativa molt interessant: el futtoc.

Futtoc, un futbol diferent

Tal com s’explica a la web oficial de l’associació, es tracta d’un esport que va néixer quasi de casualitat l’any 2004 gràcies a la imaginació de dos amics: Juan Cano Bataller i Ildefonso Fernéndez Laborda, conegut pel sobrenom de “Toto”. Tant un com l’altre eren aficionats al futbol, i jugant-hi un dia pel carrer, van descobrir que es podia utilitzar una taula. Sí, exacte: el futtoc es un tipus de futbol que es juga amb una taula com si fos una mena de ping-pong.

Per jugar es necessita una taula ovalada i una pilota adaptada a les característiques de l’esport, que va recoberta de pel com les de tennis i fa 71 cm de circumferència i 300 grams de pes.

Es segueix l’essència del ping-pong de fet: cal passar la pilota d’una banda a l’altra, el que passa es que sense raquetes ni mans i utilitzant les cames, el cap o qualsevol altre part del cos que puguem.

A qui va dirigit?

Doncs com que es tracta d’un esport de caràcter molt obert, en poder fer ús qualsevol persona que tingui ganes, incloent sobretot a infants i gent gran, ja que es pot adaptar a les necessitats de cada col·lectiu. Permet també jugar per parelles.

A la pàgina web que hem citat anteriorment hi podreu trobar tota la informació necessària i us podeu descarregar el reglament oficial.

Creixement

Els promotors han creat una associació per a totes aquelles persones que estiguin interessades en provar-ho o per llegir-ne més informació. Es tracta de l’Associació Internacional de FUTTOC.

L’entitat, que és sense ànim de lucre, té els objectius següents:

  • Divulgar la pràctica de joc respectant-ne l’essència
  • Organitzar campionats a tots els nivells (regional, estatal o incús internacional)
  • Organitzar esdeveniments per mostrar com es juga i ampliar així els seus seguidors
  • Divulgar el reglament oficial i protegir-ne les regles de joc.

Al llarg de l’any l’associació fa activitats per poder desenvolupar aquests objectius. Animeu-vos a provar-ho!

 

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres