Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaEscola Vitae és un centre de formació professional privat que es caracteritza per oferir una formació 100% esportiva i diferent a l'escola tradicional. Cada escola Vitae està ubicada dins d'una o vàries instal·lacions i/o clubs esportius, [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Futtoc: futbol taula

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Futtoc: futbol taula

Us pensàveu que sobre futbol ja estava tot dit? Doncs llegiu atentament aquesta entrada perquè us presentem una iniciativa molt interessant: el futtoc.

Futtoc, un futbol diferent

Tal com s’explica a la web oficial de l’associació, es tracta d’un esport que va néixer quasi de casualitat l’any 2004 gràcies a la imaginació de dos amics: Juan Cano Bataller i Ildefonso Fernéndez Laborda, conegut pel sobrenom de “Toto”. Tant un com l’altre eren aficionats al futbol, i jugant-hi un dia pel carrer, van descobrir que es podia utilitzar una taula. Sí, exacte: el futtoc es un tipus de futbol que es juga amb una taula com si fos una mena de ping-pong.

Per jugar es necessita una taula ovalada i una pilota adaptada a les característiques de l’esport, que va recoberta de pel com les de tennis i fa 71 cm de circumferència i 300 grams de pes.

Es segueix l’essència del ping-pong de fet: cal passar la pilota d’una banda a l’altra, el que passa es que sense raquetes ni mans i utilitzant les cames, el cap o qualsevol altre part del cos que puguem.

A qui va dirigit?

Doncs com que es tracta d’un esport de caràcter molt obert, en poder fer ús qualsevol persona que tingui ganes, incloent sobretot a infants i gent gran, ja que es pot adaptar a les necessitats de cada col·lectiu. Permet també jugar per parelles.

A la pàgina web que hem citat anteriorment hi podreu trobar tota la informació necessària i us podeu descarregar el reglament oficial.

Creixement

Els promotors han creat una associació per a totes aquelles persones que estiguin interessades en provar-ho o per llegir-ne més informació. Es tracta de l’Associació Internacional de FUTTOC.

L’entitat, que és sense ànim de lucre, té els objectius següents:

  • Divulgar la pràctica de joc respectant-ne l’essència
  • Organitzar campionats a tots els nivells (regional, estatal o incús internacional)
  • Organitzar esdeveniments per mostrar com es juga i ampliar així els seus seguidors
  • Divulgar el reglament oficial i protegir-ne les regles de joc.

Al llarg de l’any l’associació fa activitats per poder desenvolupar aquests objectius. Animeu-vos a provar-ho!