Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Futtoc: futbol taula

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Futtoc: futbol taula

Us pensàveu que sobre futbol ja estava tot dit? Doncs llegiu atentament aquesta entrada perquè us presentem una iniciativa molt interessant: el futtoc.

Futtoc, un futbol diferent

Tal com s’explica a la web oficial de l’associació, es tracta d’un esport que va néixer quasi de casualitat l’any 2004 gràcies a la imaginació de dos amics: Juan Cano Bataller i Ildefonso Fernéndez Laborda, conegut pel sobrenom de “Toto”. Tant un com l’altre eren aficionats al futbol, i jugant-hi un dia pel carrer, van descobrir que es podia utilitzar una taula. Sí, exacte: el futtoc es un tipus de futbol que es juga amb una taula com si fos una mena de ping-pong.

Per jugar es necessita una taula ovalada i una pilota adaptada a les característiques de l’esport, que va recoberta de pel com les de tennis i fa 71 cm de circumferència i 300 grams de pes.

Es segueix l’essència del ping-pong de fet: cal passar la pilota d’una banda a l’altra, el que passa es que sense raquetes ni mans i utilitzant les cames, el cap o qualsevol altre part del cos que puguem.

A qui va dirigit?

Doncs com que es tracta d’un esport de caràcter molt obert, en poder fer ús qualsevol persona que tingui ganes, incloent sobretot a infants i gent gran, ja que es pot adaptar a les necessitats de cada col·lectiu. Permet també jugar per parelles.

A la pàgina web que hem citat anteriorment hi podreu trobar tota la informació necessària i us podeu descarregar el reglament oficial.

Creixement

Els promotors han creat una associació per a totes aquelles persones que estiguin interessades en provar-ho o per llegir-ne més informació. Es tracta de l’Associació Internacional de FUTTOC.

L’entitat, que és sense ànim de lucre, té els objectius següents:

  • Divulgar la pràctica de joc respectant-ne l’essència
  • Organitzar campionats a tots els nivells (regional, estatal o incús internacional)
  • Organitzar esdeveniments per mostrar com es juga i ampliar així els seus seguidors
  • Divulgar el reglament oficial i protegir-ne les regles de joc.

Al llarg de l’any l’associació fa activitats per poder desenvolupar aquests objectius. Animeu-vos a provar-ho!