Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Google classroom

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Google classroom

Que l’aprenentatge en línia pren cada cop més força és un fet indiscutible. Cada cop són més les entitats que es sumen a l’eLearning, i cada cop l’oferta és més àmplia.

Google Classroom, la classe de Google

Avui us volem parlar de Google Classroom, dissenyat per l’equip de Google amb professors col•laboradors (més de 100.000 professors de 45 països diferents van poder provar l’eina abans de la seva publicació definitiva). Funciona a través de Google Apps. (Google Apps for Education)

Google Apps for Education és un paquet gratuït d’eines que inclou alguns programes molt coneguts com ara Gmail o Drive. El principal objectiu és que es pugui utilitzar a l’aula, facilitant les tasques educatives per tal d’incloure elements tecnològics sense gaire complicació. Per exemple, creant carpetes per a cada alumne matriculat a l’aula i fent còpies automàtiques dels documents per a que cada alumne tingui la seva còpia a la seva carpeta.

L’eina es va presentar fa uns quants mesos, i entre els seus idiomes hi ha el català. Es, per dir-ho d’una forma pràctica, una aula virtual on els materials es poden consultar i compartir, molt semblant a altres plataformes virtuals educatives com ara Moodle. De moment encara està en fase d’expansió, però segur que ens pot sorprendre molt. De moment es pot dir que ja està funcionant bé en dispositius mòbils com ara les tauletes.

El funcionament és senzill: a través de l’espai virtual del curs, els alumnes poden veure quins materials hi ha penjats i enviar tasques, que els professors podran veure i corregir de forma pràcticament immediata.

Alguns beneficis que apunta la pròpia pàgina:

• Fàcil configuració: està configurat perquè el registri sigui fàcil i ràpid.
• Estalvi de temps: ja que des d’un sol punt es pot accedir a tota la informació, ja sigui per llegir-la o avaluar-la.
• Millor organització: els alumnes i professors podran organitzar-se com millor els hi vagi, i la sincronització amb Google Drive farà que no es perdi cap document.
• Millor comunicació: la plataforma permet la interacció i la creació de debats
• Assequible i segur: Google Classroom no utilitza les dades que s’hi dipositen ni mostra cap tipus de publicitat. A més, es tracta d’un producte gratuïts per a les institucions educatives.