Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Hàbits per millorar el rendiment escolar

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Hàbits per millorar el rendiment escolar

El fracàs escolar, que consisteix a no aconseguir la titulació mínima obligatòria en els estudis, però que sovint també es relaciona amb l’abandonament de l’educació tant en plena etapa com després d’haver assolit algun diploma, o amb les baixes qualificacions que obtenen els que sí que superen els estudis, és quelcom que afecta un gran nombre de joves al nostre país.

És urgent, doncs, solucionar aquest problema que afecta el desenvolupament normal de la societat, i un dels mètodes per a aconseguir-ho rau en la millora dels hàbits que faran que el rendiment escolar també sigui més elevat.

Naturalment no tots els nens i nenes tenen la mateixa capacitat per a estudiar i treure bones notes, però hi ha factors externs que influeixen en el seu rendiment escolar, com ara la situació familiar, la implicació dels pares en els seus progressos… que sovint es confonen amb un problema de capacitat d’aprenentatge, fet que agreuja el problema.

Però és igualment important que hi hagi uns bons hàbits d’estudi, perquè si les condicions en què els estudiants fan la seva feina no són adequades, els resultats se’n ressentiran. Per exemple:

  • Han de disposar d’un escriptori prou espaiós i il·luminat, i ben endreçat, per tal que perdi el mínim temps possible per a trobar el que busca.
  • Els pares haurien de controlar que dediquen prou temps a les tasques que se’ls assignen.
  • Cal detectar quins són els punts forts i febles de l’estudiant, per tal de reforçar aquells que més ho necessitin.
  • No permetre que hi hagi un televisor a la seva habitació, o controlar que no l’engega en hores d’estudi.
  • Caldria fer el mateix amb el mòbil i en general qualsevol dispositiu amb accés a internet, tot i que en aquest cas és difícil controlar si la xarxa s’està fent servir per a consultes relacionades amb els estudis.
  • Programar les hores d’estudi i deures de manera que siguin més o menys fixes i l’estudiant adquireixi disciplina.
  • Introduir breus descansos per tal que la tasca no sigui tan pesada i, per tant, la temptació de l’abandonament o la distracció no sigui tan gran.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]