Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Hàbits per millorar el rendiment escolar

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Hàbits per millorar el rendiment escolar

El fracàs escolar, que consisteix a no aconseguir la titulació mínima obligatòria en els estudis, però que sovint també es relaciona amb l’abandonament de l’educació tant en plena etapa com després d’haver assolit algun diploma, o amb les baixes qualificacions que obtenen els que sí que superen els estudis, és quelcom que afecta un gran nombre de joves al nostre país.

És urgent, doncs, solucionar aquest problema que afecta el desenvolupament normal de la societat, i un dels mètodes per a aconseguir-ho rau en la millora dels hàbits que faran que el rendiment escolar també sigui més elevat.

Naturalment no tots els nens i nenes tenen la mateixa capacitat per a estudiar i treure bones notes, però hi ha factors externs que influeixen en el seu rendiment escolar, com ara la situació familiar, la implicació dels pares en els seus progressos… que sovint es confonen amb un problema de capacitat d’aprenentatge, fet que agreuja el problema.

Però és igualment important que hi hagi uns bons hàbits d’estudi, perquè si les condicions en què els estudiants fan la seva feina no són adequades, els resultats se’n ressentiran. Per exemple:

  • Han de disposar d’un escriptori prou espaiós i il·luminat, i ben endreçat, per tal que perdi el mínim temps possible per a trobar el que busca.
  • Els pares haurien de controlar que dediquen prou temps a les tasques que se’ls assignen.
  • Cal detectar quins són els punts forts i febles de l’estudiant, per tal de reforçar aquells que més ho necessitin.
  • No permetre que hi hagi un televisor a la seva habitació, o controlar que no l’engega en hores d’estudi.
  • Caldria fer el mateix amb el mòbil i en general qualsevol dispositiu amb accés a internet, tot i que en aquest cas és difícil controlar si la xarxa s’està fent servir per a consultes relacionades amb els estudis.
  • Programar les hores d’estudi i deures de manera que siguin més o menys fixes i l’estudiant adquireixi disciplina.
  • Introduir breus descansos per tal que la tasca no sigui tan pesada i, per tant, la temptació de l’abandonament o la distracció no sigui tan gran.

Noticies Educació

L’esport pot ser perjudicial

L’esport pot ser perjudicial

És bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres