Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Hàbits per millorar el rendiment escolar

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Hàbits per millorar el rendiment escolar

El fracàs escolar, que consisteix a no aconseguir la titulació mínima obligatòria en els estudis, però que sovint també es relaciona amb l’abandonament de l’educació tant en plena etapa com després d’haver assolit algun diploma, o amb les baixes qualificacions que obtenen els que sí que superen els estudis, és quelcom que afecta un gran nombre de joves al nostre país.

És urgent, doncs, solucionar aquest problema que afecta el desenvolupament normal de la societat, i un dels mètodes per a aconseguir-ho rau en la millora dels hàbits que faran que el rendiment escolar també sigui més elevat.

Naturalment no tots els nens i nenes tenen la mateixa capacitat per a estudiar i treure bones notes, però hi ha factors externs que influeixen en el seu rendiment escolar, com ara la situació familiar, la implicació dels pares en els seus progressos… que sovint es confonen amb un problema de capacitat d’aprenentatge, fet que agreuja el problema.

Però és igualment important que hi hagi uns bons hàbits d’estudi, perquè si les condicions en què els estudiants fan la seva feina no són adequades, els resultats se’n ressentiran. Per exemple:

  • Han de disposar d’un escriptori prou espaiós i il·luminat, i ben endreçat, per tal que perdi el mínim temps possible per a trobar el que busca.
  • Els pares haurien de controlar que dediquen prou temps a les tasques que se’ls assignen.
  • Cal detectar quins són els punts forts i febles de l’estudiant, per tal de reforçar aquells que més ho necessitin.
  • No permetre que hi hagi un televisor a la seva habitació, o controlar que no l’engega en hores d’estudi.
  • Caldria fer el mateix amb el mòbil i en general qualsevol dispositiu amb accés a internet, tot i que en aquest cas és difícil controlar si la xarxa s’està fent servir per a consultes relacionades amb els estudis.
  • Programar les hores d’estudi i deures de manera que siguin més o menys fixes i l’estudiant adquireixi disciplina.
  • Introduir breus descansos per tal que la tasca no sigui tan pesada i, per tant, la temptació de l’abandonament o la distracció no sigui tan gran.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]