Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Handbike, bicicleta i discapacitat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Handbike, bicicleta i discapacitat

Fa poc s’ha celebrat a Barcelona la 1a edició de l’Open Handbike.

Aquesta modalitat de ciclisme, tal com explica la notícia al portal elDigitalBarcelona, està pensada per persones que pateixen alguna discapacitat que no els hi permeti fer ús de les cames, i que per tant, el pedaleig es fa mitjançant les mans.

Coneixes el handbike?

El handbike permet que aquestes persones puguin gaudir de la pràctica del ciclisme com qualsevol altre persona. L’únic que fa falta és una bicicleta adaptada (una handbike), que consisteix en un mecanisme de tres rodes que tant els pedals com els frens es troben a l’abast de la mà. El fet que la posició del cos estigui en horitzontal permet que la sang circuli millor i que per tant sigui cardiovascularment recomanable.

Aquí podeu veure’n un vídeo:

La primera vegada que aquest esport s’ha considerat olímpic va ser ara fa deu anys, durant el transcurs dels Jocs Olímpics d’Atenes de l’any 2004. Al llarg dels anys s’han fet diverses competicions i són molts els que ho practiquen. Aquesta primera edició de l’Open Handbike Barcelona va reunir esportistes de tot Espanya i es podia participar en dues categories: la cursa en línia o la cronometrada (hi ha diferents grups segons el grau de discapacitat que es tingui). El guanyador va ser Martín Berchesi, del Club Esportiu Handbike Barcelona.

Si doneu un cop d’ull a la pàgina del Clu podreu trobar més informació sobre aquest esport. Els qui en formen part estan dividits en tres categories, que es trien en funció de les seves aspiracions, la seva disponibilitat de cara a participar a competicions o l’entrenament que faci. Els tres grups són:

• Aficionats: aquesta categoria està reservada a les persones que fan del handbike una alternativa lúdica, ja sigui per practicar amb amics o família o bé per mantenir-se en forma.

• Esportistes: aquesta categoria intermitja és per aquelles persones que ja participin de forma més activa al grup i vagin a les excursions o a les carreres populars que s’organitzin.

• Atletes: finalment aquesta categoria superior és ja per a les persones que segueixen un entrenament conscient i participin de forma seria i continuada a les competicions.