Noticias
  • És perjudicial combinar esports?Partint del fet que el cos humà està destinat per moure's, les activitats esportives corresponen a aquelles opcions que posen al nostre abast la salut i el benestar, però llavors [...]
  • És fàcil ser un bon monitor esportiu?En cas que et defineixis com una persona interessada en l'activitat física en la vida saludable, una de les millors opcions a nivell professional pot ser a convertir-se en un [...]
  • Aliments per amillorar el teu rendiment esportiuEl rendiment esportiu es troba vinculat amb una infinitat de factors que no es troben relacionats únicament amb la pràctica esportiva com a tal, sinó que poden estar relacionats amb [...]

Has practicat mai el motocròs?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Has practicat mai el motocròs?

El motocròs, o moto-cross, és un varietat de motociclisme que es practica en terrenys oberts i sovint muntanyosos o plens d’obstacles, com ara rius, desnivells o passos de riu.

Descobreix i gaudeix el motocròs

La principal característica és precisament aquesta, ja que la gràcia és que només un màxim del 10% del recorregut es faci en bones condicions. Les persones qui ho practiquen ja ho saben i busquen precisament això, els obstacles continus per tal de demostrar que els poden superar sense cap problema i així intentar arribar a la línia de meta abans que ningú altre.

Les motos que s’utilitzen són especials, doncs han de tenir uns parafangs bastant separats del que són les rodes i també es diferencien de la resta per tenir manillars força alts. A més, les rodes han d’estar equipades amb tacs de goma perquè així es facilita més que la roda s’adhereixi millor al terreny per on es passa.

Una mica d’història
Els inicis són dubtosos, però el que si que es pot afirmar contundentment es que als anys 30 el motocròs va tenir una gran tirada al Regne Unit. Amb els anys es van fer innovacions i millores, fins arribar a principis dels anys 50 que va tenir lloc el primer campionat europeu, organitzat per la Federació Internacional de Motociclisme. Mentre a Europa passava això, els Estats Units no van trigar massa tampoc en posar-se les piles i ben aviat van començar a muntar els seus propis campionats, sent el més conegut el de Los Angeles a l’any 1972. Avui en dia, alguns dels circuits internacionals més importants són: Sint Anthonis (als Països Baixos), Namur (a Bélgica), Brands Hatch i Hawkstone Park (al Regne Unit) o fins i tot el de Bellpuig, aquí a Catalunya.

Motocròs a Catalunya
Catalunya ha tingut una gran tendència a la pràctica d’aquest esport, ja als anys 50 era tot un referent a la península. Manresa i Vic van despuntar oferint material i els primers circuits, que aleshores eren una mica diferents als d’ara. L’època daurada del motocròs català va ser als anys 70, on hi havia circuits a molts pobles i no era estrany que molts d’ells muntessin circuits fent-ho coincidir amb la festa major de la localitat.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres