Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Imita als hàmsters: fes zorbing

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Imita als hàmsters: fes zorbing

Heu vist alguna vegada aquelles boles pensades per posar-hi un hàmster a dins i que corrin per la casa sense por a perdre’s o prendre mal?

Aquesta és la idea del zorbing: poder rodar per un terreny una mica inclinat posats dins una bola, que acostuma a ser de plàstic transparent. Encara que sembli mentida, es tracta d’una pràctica que té molts adeptes, i fins i tot a llocs com al Regne Unit han intentat crear circuits tancats a les rodalies de les ciutats que no tenen a prop una zona amb valls i/o pendents.

Orígens del zorbing

El zorbing per a humans remunta aproximadament als mateixos anys es que es va començar a fabricar per a petites mascotes, més o menys cap a finals dels anys 80 (tot i que oficialment i davant dels mitjans, no va ser fins pràcticament arribats els 90).

Per evitar accidents i lesions, la tècnica s’ha anat polint amb els anys. Avui en dia el més habitual es que hi hagi dues boles juntes (una a dins de l’altra) i enmig de les dues una capa d’aire que serveix per fer d’amortiguació i que per tant no sigui tan perillós. Tampoc són de plàstic rígid com les boles que s’utilitzen actualment per als hàmsters, sinó que són toves i flexibles. Moltes d’elles a dins tenen diferents fixacions per tal que el pilot quedi ben posat i no comenci a donar voltes dins la pròpia bola de forma incontrolada.

Perills

Si voleu provar-ho, heu de ser conscients de la possible perillositat que això comporta. No ho feu sinó veieu que es compleixen totes les mesures de seguretat necessàries, doncs tot i que no és gaire freqüent, ja hi ha hagut un parell de morts i diverses lesions per la pràctica d’aquest esport. En alguns casos s’han donat també desmais per culpa de la mala ventilació, ja que a l’interior de les boles pot arribar a fer molta calor i la sortida d’aire és bastant mínima.

Al nostre país hi ha diverses empreses que proporcionen oferta en zorbing. Si us fa gràcia, ja teniu per on començar!