Noticias
  • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]
  • És convenient fer esport en la tercera edat?Una de les preguntes recurrents per part de les persones que es troben en la tercera edat, tenen a veure amb la manera correcta o més pertinent d'afrontar l'esport, tenint [...]
  • L’exercici físic com a activitat de lleureEn la majoria dels casos en els quals es parla sobre l'exercici físic com una opció d'oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s'empren [...]

Imita als hàmsters: fes zorbing

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Imita als hàmsters: fes zorbing

Heu vist alguna vegada aquelles boles pensades per posar-hi un hàmster a dins i que corrin per la casa sense por a perdre’s o prendre mal?

Aquesta és la idea del zorbing: poder rodar per un terreny una mica inclinat posats dins una bola, que acostuma a ser de plàstic transparent. Encara que sembli mentida, es tracta d’una pràctica que té molts adeptes, i fins i tot a llocs com al Regne Unit han intentat crear circuits tancats a les rodalies de les ciutats que no tenen a prop una zona amb valls i/o pendents.

Orígens del zorbing

El zorbing per a humans remunta aproximadament als mateixos anys es que es va començar a fabricar per a petites mascotes, més o menys cap a finals dels anys 80 (tot i que oficialment i davant dels mitjans, no va ser fins pràcticament arribats els 90).

Per evitar accidents i lesions, la tècnica s’ha anat polint amb els anys. Avui en dia el més habitual es que hi hagi dues boles juntes (una a dins de l’altra) i enmig de les dues una capa d’aire que serveix per fer d’amortiguació i que per tant no sigui tan perillós. Tampoc són de plàstic rígid com les boles que s’utilitzen actualment per als hàmsters, sinó que són toves i flexibles. Moltes d’elles a dins tenen diferents fixacions per tal que el pilot quedi ben posat i no comenci a donar voltes dins la pròpia bola de forma incontrolada.

Perills

Si voleu provar-ho, heu de ser conscients de la possible perillositat que això comporta. No ho feu sinó veieu que es compleixen totes les mesures de seguretat necessàries, doncs tot i que no és gaire freqüent, ja hi ha hagut un parell de morts i diverses lesions per la pràctica d’aquest esport. En alguns casos s’han donat també desmais per culpa de la mala ventilació, ja que a l’interior de les boles pot arribar a fer molta calor i la sortida d’aire és bastant mínima.

Al nostre país hi ha diverses empreses que proporcionen oferta en zorbing. Si us fa gràcia, ja teniu per on començar!

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres