Noticias
  • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]
  • És convenient fer esport en la tercera edat?Una de les preguntes recurrents per part de les persones que es troben en la tercera edat, tenen a veure amb la manera correcta o més pertinent d'afrontar l'esport, tenint [...]
  • L’exercici físic com a activitat de lleureEn la majoria dels casos en els quals es parla sobre l'exercici físic com una opció d'oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s'empren [...]

Índex de Massa Corporal (IMC)

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Índex de Massa Corporal (IMC)

És possible que alguna vegada hagueu volgut conèixer el vostre Índex de Massa Corporal. Aquesta dada és una mesura que relaciona la massa (el pes de la persona) i la seva talla. És una dada que va ser inventada per un estadístic d’origen belga anomenat Adolph Quetelet, per la qual cosa a vegades també s’anomena “Índex Quetelet”.

Normalment s’utilitza per saber si una persona té el pes massa baix o massa alt. No és el mateix que una persona pesi 60 kg i sigui baixeta que una que pesi el mateix però faci quasi dos metres. Es per això que és important fixar-se en aquestes mesures i no simplement amb el pes que es pot tenir.

Com es calcula l’IMC?

La fórmula matemàtica per calcular el nostre IMC és el fet de dividir el nostre pes per la nostra altura al quadrat.  El pes haurà de posar-se en kilograms i l’alçada en metres (al quadrat).

No es una xifra exacta ni tampoc permanent al pas del temps, ja que pot anar variant amb l’edat i també sobretot amb el sexe de la persona.

S’han fet també estudis per conèixer els ICM de diversos països del món. Sense anar més lluny, l’Escola de Londres sobre Higiene y Medicina Tropical va elaborar un estudi on es van analitzar dades de 177 països diferents. Gràcies a aquests estudis, la ONU pot determinar quin es el pes i l’alçada mitjana dels habitants del món i també quins països poden presentar més problemes de salut greus.

Tanmateix, també té els seus detractors, ja que hi ha estudis que demostren que l’IMC es mesura d’una manera que pot provocar molts errors significants i que, per tant, no és gens fiable la informació que proporciona. També té un altre problema, i es que no fa diferències entre la massa muscular i la massa de greix. És a dir, una persona que sigui obesa i una persona que pesi el mateix però que sigui gra`cies al múscul que ha anat desenvolupant, no presentaran cap tipus de diferencia a nivell estadístic.

Sense cap mena de dubte es una dada que ens pot servir per moltes coses, però no ha de convertir-se en l’única veritat existent, ja que conté forces inexactituds. Lo millor és barrejar diverses fonts d’informació per aconseguir la màxima precisió possible.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres