Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Infants que ensenyen als adults

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Infants que ensenyen als adults

Segurament haureu vist vídeos amb bebès ballant. N’hi ha molts, i realment alguns fan moltíssima gràcia.

Infants que ensenyen

Això passa perquè els éssers humans, tinguem l’edat que tinguem, tenim tendència a moure’ns amb la música; i els petits imiten sempre que poden el que fan els grans. Heu vist aquest vídeo?

Això ajuda a millorar la seva motricitat i al desenvolupament dels músculs, entre d’altres beneficis.
Tal com diuen en aquest article, els principals beneficis són:

• Fer exercici: encara que siguin molt petits i no hagin de conservar la línia, és molt important des d’un punt de vista cardiovascular. Ajuda, tal com hem dit, al desenvolupament i també a l’equilibri i la flexibilitat.
Millora de la psicomotricitat al haver de coordinar, ni que sigui de forma inconscient, el cos segons la música que sona (ja que s’ha demostrat, gràcies a un estudi, que el moviment el determina el ritme).
• Ajuda a la memòria i la creativitat: un ball espontani no vol dir res, però a la llarga es poden fer petits moviments repetitius o petites coreografies cada cop que sona una cançó determinada.
• Un major coneixement del cos, ja que a vegades quan són tan petits no són massa conscients dels moviments que poden fer les articulacions o fins a quin punt podem doblegar-nos.
• Per últim, també ajuda a sociabilitzar-se. Un nen casi mai balla sol: poden haver-hi altres nens o bé els seus propis pares o familiars. Ajuda a millorar les relacions personals i els vincles afectius.

L’article dóna també alguns consells per ballar amb els petits, com, per exemple, ajudar-lo a la realització de moviments, ensenyar-li a fer algunes coses com aplaudir o fer alguns moviments concrets amb les cames o els braços, practicar junts, etc. També indica que es pot utilitzar la música per estimular al bebè: si per exemple està molt nerviós, una música tranquil•la el pot calmar, i a l’inrevés.

Ja sabeu doncs: si teniu petits per casa només cal que proveu de posar música i observeu com reaccionen. Segur que sorgeixen grans moments per recordar o inclús per gravar-ho en vídeo.