Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Influència d’una bona alimentació en el rendiment esportiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Influència d’una bona alimentació en el rendiment esportiu

Una de les recomanacions dels metges quan volen ajudar-te a millorar la salut és acompanyar la bona alimentació amb exercici físic moderat. No podem estar més d’acord, però en ocasions es tendeix a fer alguna que una altra generalització respecte al menjar que no sempre és certa. Nosaltres volem compartir amb tu una sèrie de pautes perquè tinguis tota la informació possible i no et creguis el primer que sentis.

Posem molta èmfasi a portar tot l’equipament que fa falta quan anem al gimnàs o a jugar un partit. No obstant això, no sempre tenim en compte que també hem de portar el nostre cos en plena forma i, per a això, no hi ha res com tenir les necessitats nutricionals ben cobertes. Per exemple, proteïnes, carbohidrats, vitamines i minerals.

I és que fer exercici no és sinònim de vida sana si no ho acompanyem d’una bona dieta. Hi ha qui pensa que fer exercici serveix per cremar tot el que el cos no necessita, així que es pot menjar qualsevol cosa si és una persona activa. I no és veritat: s’ha de mantenir una dieta equilibrada independentment de la quantitat d’exercici que facis. De la mateixa manera, és cert que l’activitat física ens fa suar i això implica que es gasten líquids, però no per passar una hora en la sauna vas a aprimar i, per descomptat, no és sa. De totes maneres, es recomana que després de fer esport es recuperin líquids bevent aigua o preparats isotònics.

A més, se solen sublimar les proteïnes per a aquelles persones que volen guanyar massa muscular. En realitat, el truc és no passar de 2 grams de proteïna per cada quilogram. Quant als greixos, sempre han sofert cert estigma, però si es consumeixen en la seva justa mesura no té per què haver-hi cap problema. De fet, necessitem els greixos perquè el nostre cos funcioni a ple rendiment, encara que es recomana optar per les insaturades, que trobaràs en la fruita seca o el peix blau en lloc de la saturades (ous, làctics, carn).

No cal ser un expert en nutrició i dietètica, simplement fer les coses amb sentit comú i no hi haurà problemes.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]