Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

I DESPRÉS DEL CICLE FORMATIU D’ESPORT, QUÈ PUC FER?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
I DESPRÉS DEL CICLE FORMATIU D’ESPORT, QUÈ PUC FER?

OPCIONS ACADÈMIQUES I LABORALS COM A TÈCNIC ESPORTIU

La inserció laboral després de la FP

Avui dia, el benestar corporal, l’alimentació sana i el foment de l’activitat física diària ocupen un paper cada vegada més central en la nostra societat. Això ha originat una gran demanda per a incorporar a tècnics especialistes en activitats fisicoesportives a diferents llocs de treball relacionats amb aquesta àrea ocupacional.

“L’FP és una eina formativa de primera magnitud, fonamental per a la inserció laboral. Té uns índexs d’inserció superiors als d’altres estudis, i uns índexs de qualitat òptims respecte al tipus de contracte i al tipus de sou, que també contribueixen a la reducció de la bretxa salarial”

En efecte, els experts en educació asseguren que l’FP són els estudis més pròxims a la realitat professional del mercat laboral actual, i per això cada vegada més estudiants es decanten per aquesta formació, ja sigui mitjançant un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o de Grau Superior. Segons l’últim informe de The Adecco Group Institute i Infoempleo, a Espanya, un 42,3% de les ofertes d’ocupació publicitades en 2018 demandaven un grau d’FP, superant, entre altres, a les que requerien titulació universitària (un 38,5%).

Una altra dada reveladora sobre les perspectives laborals de la FP és la taxa de desocupació (8,64% en el grau mitjà i del 9,32% en el grau superior). Aquests números indiquen un percentatge molt inferior a la mitjana de desocupació juvenil a Espanya, situada en un 28,82%. A Catalunya, aquesta taxa és quatre vegades inferior a la mitjana de desocupació juvenil. En relació a això, Josep Bargalló, Conseller d’Educació, ha afirmat que “l’FP és una eina formativa de primera mangitud, fonamental per a la inserció laboral. Té uns índexs d’inserció superiors als d’altres estudis, i uns índexs de qualitat òptims respecte al tipus de contracte i a la mena de sou, que també contribueixen a la reducció de la bretxa salarial”.

L’empresa de pràctiques, un factor clau per a l’obtenció de treball

Els estudis sobre la inserció laboral en els cicles de formació professional que s’han dut a terme en diferents comunitats autònomes en les quals l’Escola Vitae està present determinen que l’empresa en la qual els alumnes realitzen les pràctiques formatives es consolida com un de les principals vies d’inserció laboral una vegada finalitzats els estudis.

“Cal valorar la immersió dels estudiants en l’ambient laboral i les relacions amb els companys”

A Navarra, durant el curs 2018-19 es van signar 9.500 convenis amb empreses que han possibilitat la realització de les pràctiques formatives o la participació dels estudiants en projectes d’innovació aplicada. En el cas de Catalunya, l’empresa de pràctiques ha proporcionat ocupació al 27,46% dels ocupats de Grau Mitjà, i al 25,52% de Grau Superior. L’institut Corona d’Aragó de Saragossa, per la seva part, ha defensat recentment la importància de les pràctiques com a part de l’experiència de l’FP: “cal valorar la immersió dels estudiants en l’ambient laboral i les relacions amb els companys”, comentava Francisco Valvidia, director del Centre Públic Integrat de Formació Professional (CPIFP) Corona d’Aragó de Saragossa.

En la Esuela Vitae comptem amb una àmplia xarxa d’entitats col·laboradores perquè els nostres estudiants tinguin l’oportunitat de formar-se en empreses capdavanteres del sector. Amb això busquem fomentar i accelerar la inserció laboral dels nostres alumnes.

En què puc treballar si he estudiat un Grau Formatiu d’Esport?

El ventall d’opcions professionals que ofereixen els Graus Formatius en l’àrea d’esport és molt més ampli i variat del que pot semblar a simple vista. A continuació, us detallem les sortides professionals dels diferents Graus Formatius que s’imparteixen a l’Escola Vitae. Perquè les possibilitats quedin més clares, hem classificat les diferents opcions en funció dels grans àmbits o sectors ocupacionals, que també es corresponen amb la divisió de la formació que oferim en els centres de treball de l’escola.

Sortides professionals del CFGM Conducció d’activitats físiques en el medi natural


Les sortides professionals del cicle formatiu de grau mitjà són molt diverses. Aquest tècnic exercirà la seva activitat en el camp del turisme i l’oci, prestant serveis d’acompanyament a clients/usuaris particulars o grups organitzats que desitgin realitzar activitats lúdic-esportives que es desenvolupen en el medi natural.

 • Empreses d’esports d’aventura
 • Empreses turístiques: hotels, càmpings, albergs, cases de colònies, refugis
 • Cases de colònies
 • Agències de viatges
 • Tècnics esportius específics
 • Clubs esportius
 • Empreses de gestió de parcs naturals o zones protegides
 • Estacions d’esquí amb oferta complementària d’activitats
 • Entitats públiques que ofereixin programes d’activitats en el medi natural
 • Botigues especialitzades en esport
Rafting

Sortides professionals del CFGS Ensenyament i Animació Socioesportiva


Natació
Salut i fitness
 • Fitness i activitats dirigides
 • Entrenador personal
 • Nutrició esportiva
 • Fisioteràpia (amb formació universitària)
Gestió esportiva
 • Gestió d’empreses i entitats esportives
 • Autònoms de l’esport
 • Botigues especialitzades en esport
Oci i temps lliure
 • Temps lliure (consulta aquí com obtenir el títol complementari de monitor de temps lliure)
 • Empreses turístiques amb oferta esportiva: càmpings, albergs, cases de colònies, refugis
 • Professor/a d’educació física
Alt rendiment
 • Tècnic esportiu
 • Preparador físic
 • Psicologia esportiva i coaching

Sortides professionals del CFGS Condicionament Físic (Fitness & Wellness)


Fitness en sec
 • Tècnic de sala
 • Entrenador personal
 • Activitats dirigides
Fitness aquàtic
 • Hidrocinesia
 • Tècnic d’activitats aquàtiques
Salut i wellness
 • Tècnic de cures corporals
 • Tècnic de col·lectius especials
Gestió esportiva
 • Promotor/a d’activitats de condicionament físic
 • Organitzador/a d’esdeveniments esportius
0221

Però… i si vull continuar estudiant?

Una altra de les opcions disponibles per als graduats en ensenyament professional és continuar amb la seva formació acadèmica, ja sigui passant d’un Grau Mitjà a un Grau Superior, o del Grau Superior a la Universitat.

▶️ He cursat el Grau Mitjà CAFEMN i vull continuar la meva formació

Els estudiants que superen un cicle formatiu de grau mitjà obtenen un títol de tècnic, que els permet accedir:

 • Al batxillerat
 • A altres cicles formatius de grau mitjà
 • A cicles formatius de grau superior

A l’Escola Vitae, el títol de tècnic en CAFEMN et dóna accés directe al Grau Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva i al Grau Superior en Condicionament Físic (Fitness & Wellness).

Et vols matricular en un Grau Superior de l’Escola Vitae?

Recorda que el període de matrícula per al curs 2020-2021 ja està obert. Pots realitzar la matrícula online en la nostra web.

▶️ He cursat el Grau Superior EAS o CF i vull continuar la meva formació

Els estudiants que superen un cicle formatiu de grau superior obtenen un títol de tècnic superior, que els permet accedir:

 • A altres cicles formatius de grau superior
 • A la universitat

A l’Escola Vitae, el títol de tècnic superior en EAS o CF et dóna accés directe a qualsevol dels nostres cicles formatius de grau superior o als estudis de grau a nivell universitari:

Vols accedir a la universitat?

Accés directe. El títol de Tècnic Esportiu Superior permet sol·licitar plaça en la universitat directament amb la nota mitjana del cicle formatiu superior. Per tant, no necessites superar una prova d’accés.

Nota d’admissió. El criteri de valoració és la nota mitjana obtinguda en el Grau Superior, que és la que es pren com a nota d’accés. No obstant això, si vols augmentar la teva nota d’admissió a la universitat, podràs examinar-te de fins a 3 assignatures de la Prova d’Avaluació de Batxillerat per a l’Accés a la Universitat (PAU a Catalunya, EvAU en la resta d’Espanya). Es tindran en compte els dos exercicis que proporcionin millor nota d’admissió per a cada grau. Així, podràs incrementar la teva nota mitjana en fins a 4 punts.

Pots calcular la teva nota d’admissió a la universitat (màxim 14 punts) amb la següent fórmula:

Nota d’admissió = Nota mitjana del Grau Superior + a*M1 + b*M2

“M1” i “M2” són les qualificacions d’un màxim de dos exercicis superats de la PAU/EvAU, si decideixes realitzar-los. Les notes d’aquests dos exercicis són vàlides per a l’accés a la Universitat durant els 2 cursos acadèmics següents a la seva superació.

“a” i “b” són els paràmetres de ponderació, que tindran un valor de 0,1 o 0,2 depenent del grau universitari al qual vulguis accedir.

ℹ️ Vols saber més sobre la continuïtat acadèmica i les sortides dels nostres cicles formatius?

En la pàgina web l’Escola Vitae tens tota la informació sobre les possibilitats que estan a la teva disposició en acabar qualsevol de les nostres titulacions oficials.

Per a qualsevol altra qüestió, escriu-nos a info@escolavitae.com o truca’ns (aquí trobaràs els telèfons de totes les Escoles Vitae).

Sin categoría

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?   0

Pla de contingència per gestionar els casos covid a l'escola A Escola Vitae continuem mirant endavant i apostant per la nostra professió i per la formació de nous tècnics de l'ESPORT. Per [...]