Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Intoxicacions alimentàries

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Intoxicacions alimentàries

En qualsevol moment de l’any podem patir una intoxicació alimentària, però a l’estiu els casos es multipliquen, ja que és més fàcil consumir aliments en mal estat degut a la calor.

Evitar intoxicacions amb els aliments

Les intoxicacions alimentàries són per causa de microorganismes patògens com ara bactèries, virus o fongs. El símptomes varien en funció de l’edat de les persones i el seu entorn, però normalment es manifesten en forma de vòmits, diarrees i febre, entre d’altres. Acostumen aparèixer a partir dels 30 minuts de la ingesta i sol durar, depenent la persona, entre 6 i 48 hores de mitjana.

Al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya hi ha un seguit de consells que s’haurien de seguir si notem que podem haver estat intoxicats:

• Beure molta aigua per evitar la deshidratació que comporta el vòmit o la diarrea. No es recomana beure llet ni begudes amb cafeïna. Una opció a tenir en compte són les begudes isotòniques (les que s’acostumen a beure quan s’està fent esport)

• No consumir elements sòlids.

• Anar al metge si els símptomes empitjoren o bé si no es tolera l’ingesta de líquid.

• Important anar al metge si es té febre o si la diarrea presenta sang.

• Estirar-se si noteu que esteu marejats.

• Si la intoxicació ha vingut donada per haver menjat bolets, és important que o bé guardeu mostres dels bolets consumits o bé guardeu una mostra del vòmit, ja que podria tractar-se d’un bolet verinós i així els metges puguin saber com afrontar-ho. En aquest cas els símptomes són mal d’estómac molt fort, suor freda, vòmits dolorosos i continuats, deliris, etc.

A la mateixa pàgina del Canal Salut on hi ha informació sobre intoxicacions alimentàries també podeu trobar-n’hi sobre intoxicacions a causa de medicaments i altres productes tòxics com ara productes de neteja, anticongelants de vehicles, pintures, etc. En aquest cas tingueu a mà el telèfon del Servei d’Informació Toxicològica (91 562 04 20) i també l’etiqueta del producte consumit amb informació de la quantitat ingerida. Intenteu no provocar el vòmit ni beure llet.

Per a més informació també podeu llegir l’entrada de blog que vam publicar fa uns mesos sobre Com conservar i preparar els aliments.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres