Noticias

Jornada “Dona, Esport i Benestar”

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Jornada “Dona, Esport i Benestar”

Fa poc es va celebrar a Sant Joan de les Abadesses la jornada “Dona, Esport i Benestar”, impulsada per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i per l’Institut Català de les Dones. L’acte es va celebrar en el marc del programa “Dones i Esports 2014-2016”, i té per objectiu el poder analitzar quina és la situació de l’esport femení ara per ara i poder intercanviar experiències i coneixements entre els professionals del sector per tal de fomentar la igualtat de les homes i les dones en l’àmbit esportiu.

“Dona, esport i benestar”

La jornada va incloure la conferència de Maica Rubinat “Dona, activitat física i estil de vida”. Rubinat és actualment la coordinadora territorial del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF).

Algunes dades que cal tenir en compte:

• Es calcula que el 44,2% d’esportistes a Catalunya són dones, tot i que quan aquesta xifres es transporten al que fa referència a l’esport federat, llavors la xifra és molt menor. A Catalunya hi ha 605.084 llicències esportives però només el 22,8% corresponen a dones (dades del 2013).

• Tot i que Catalunya és la comunitat que té més clubs esportius femenins participant en lligues i competicions estatals, la veritat és que els equips formats per dones normalment estan menysvalorades i no reben tanta atenció com ho poden fer els equips masculins. (El futbol n’és un exemple molt clar, però no l’únic).

• A la televisió passa el mateix: del total, només es dedica a parlar de l’esport femení en un 1,3%.

• I si parlem de càrrecs i responsabilitats, ens trobem amb el mateix problema: només un 20,7% de dones formen part de juntes directives d’entitats esportives, i encara menor és el percentatge de càrrecs en presidència, ocupant un 11,9%. El percentatge puja una mica més (27%) quan són direccions de Serveis d’Esports.

• En canvi, com a esportistes d’alt nivell la cosa està força igualada, ja que de 458 esportistes registrats en aquesta categoria, 260 són homes i 198 són dones, fent un total de 56,8% en contra del 43,2%.

Cal, doncs, una major consciència en aquest tema i fomentar les pràctiques i les mesures que es duen a terme per tal de promoure la igualtat de gènere en l’àmbit esportiu.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres