Noticias
  • Cremar greix de manera òptimaPer a cap persona hauria de ser un secret que en l'actualitat per cremar greix és necessari fer esport, ja que en cas contrari va a ser pràcticament impossible poder [...]
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]

Jornada “Dona, Esport i Benestar”

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Jornada “Dona, Esport i Benestar”

Fa poc es va celebrar a Sant Joan de les Abadesses la jornada “Dona, Esport i Benestar”, impulsada per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i per l’Institut Català de les Dones. L’acte es va celebrar en el marc del programa “Dones i Esports 2014-2016”, i té per objectiu el poder analitzar quina és la situació de l’esport femení ara per ara i poder intercanviar experiències i coneixements entre els professionals del sector per tal de fomentar la igualtat de les homes i les dones en l’àmbit esportiu.

“Dona, esport i benestar”

La jornada va incloure la conferència de Maica Rubinat “Dona, activitat física i estil de vida”. Rubinat és actualment la coordinadora territorial del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF).

Algunes dades que cal tenir en compte:

• Es calcula que el 44,2% d’esportistes a Catalunya són dones, tot i que quan aquesta xifres es transporten al que fa referència a l’esport federat, llavors la xifra és molt menor. A Catalunya hi ha 605.084 llicències esportives però només el 22,8% corresponen a dones (dades del 2013).

• Tot i que Catalunya és la comunitat que té més clubs esportius femenins participant en lligues i competicions estatals, la veritat és que els equips formats per dones normalment estan menysvalorades i no reben tanta atenció com ho poden fer els equips masculins. (El futbol n’és un exemple molt clar, però no l’únic).

• A la televisió passa el mateix: del total, només es dedica a parlar de l’esport femení en un 1,3%.

• I si parlem de càrrecs i responsabilitats, ens trobem amb el mateix problema: només un 20,7% de dones formen part de juntes directives d’entitats esportives, i encara menor és el percentatge de càrrecs en presidència, ocupant un 11,9%. El percentatge puja una mica més (27%) quan són direccions de Serveis d’Esports.

• En canvi, com a esportistes d’alt nivell la cosa està força igualada, ja que de 458 esportistes registrats en aquesta categoria, 260 són homes i 198 són dones, fent un total de 56,8% en contra del 43,2%.

Cal, doncs, una major consciència en aquest tema i fomentar les pràctiques i les mesures que es duen a terme per tal de promoure la igualtat de gènere en l’àmbit esportiu.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres