Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Jornada “Dona, Esport i Benestar”

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Jornada “Dona, Esport i Benestar”

Fa poc es va celebrar a Sant Joan de les Abadesses la jornada “Dona, Esport i Benestar”, impulsada per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i per l’Institut Català de les Dones. L’acte es va celebrar en el marc del programa “Dones i Esports 2014-2016”, i té per objectiu el poder analitzar quina és la situació de l’esport femení ara per ara i poder intercanviar experiències i coneixements entre els professionals del sector per tal de fomentar la igualtat de les homes i les dones en l’àmbit esportiu.

“Dona, esport i benestar”

La jornada va incloure la conferència de Maica Rubinat “Dona, activitat física i estil de vida”. Rubinat és actualment la coordinadora territorial del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF).

Algunes dades que cal tenir en compte:

• Es calcula que el 44,2% d’esportistes a Catalunya són dones, tot i que quan aquesta xifres es transporten al que fa referència a l’esport federat, llavors la xifra és molt menor. A Catalunya hi ha 605.084 llicències esportives però només el 22,8% corresponen a dones (dades del 2013).

• Tot i que Catalunya és la comunitat que té més clubs esportius femenins participant en lligues i competicions estatals, la veritat és que els equips formats per dones normalment estan menysvalorades i no reben tanta atenció com ho poden fer els equips masculins. (El futbol n’és un exemple molt clar, però no l’únic).

• A la televisió passa el mateix: del total, només es dedica a parlar de l’esport femení en un 1,3%.

• I si parlem de càrrecs i responsabilitats, ens trobem amb el mateix problema: només un 20,7% de dones formen part de juntes directives d’entitats esportives, i encara menor és el percentatge de càrrecs en presidència, ocupant un 11,9%. El percentatge puja una mica més (27%) quan són direccions de Serveis d’Esports.

• En canvi, com a esportistes d’alt nivell la cosa està força igualada, ja que de 458 esportistes registrats en aquesta categoria, 260 són homes i 198 són dones, fent un total de 56,8% en contra del 43,2%.

Cal, doncs, una major consciència en aquest tema i fomentar les pràctiques i les mesures que es duen a terme per tal de promoure la igualtat de gènere en l’àmbit esportiu.