Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Jugar a pàdel està de moda

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Jugar a pàdel està de moda

Heu practicat alguna vegada el pàdel? Es tracta d’un esport de pilota que es juga amb parelles i en una pista rectangular. Per estètica esportiva ens podria recordar una mica al tennis, ja que la pista es divideix en dos camps separats per una xarxa. L’objectiu també és el mateix: passar-se la pilota d’un costat a l’altre, intentant que no toqui la xarxa i intentant també que l’equip o la persona adversària no pugui tornar la pilota.

La seva història es remunta a mitjans dels anys 70 i gràcies a la inventiva d’Enrique Corcuera i el pensament d’expansió d’Alfonso de Hohenlohe. Poc després de la seva creació i després d’haver-ne millorat uns quants detalls, es van construir a Marbella les primeres pistes del nostre país. Si bé és cert que al principi es vinculava als entorns més elitistes, ara el pàdel és un esport molt concorregut i té moltíssims adeptes.

Qué necessites per jugar a pàdel

A la mateixa pàgina de la Viquipèdia citada anteriorment hi podreu trobar la normativa i les instruccions per a jugar-hi correctament. A més, cal disposar de:

  •  Pala de pàdel: l’eina per fer moure la pilota és la pala, i ha de pesar entre 350 i 380 grams. La pala disposa també d’una petita cordeta que s’ha de dur al canell enganxada.
  • Pilotes de pàdel: tot i que són una mica més dures, la veritat es que en aparença podríem dir que són bastant iguals a les pilotes que s’utilitzen per jugar a tennis.
  • Sabates especials: tot i que es podria jugar amb qualsevol calçat esportiu, es recomana que siguin sabates especials per a pàdel. Aquesta té una sola especial per arrapar-se bé a la superfície de joc. A més, la pista ja està formada per un material especial per evitar precisament que ni les sabates ni les pilotes llisquin massa.

A Barcelona, com en altres ciutats, cada cop hi ha més centres on s’hi pot practicar pàdel. La majoria de clubs esportius i gimnasos habiliten espais per a crear pistes on poder jugar-hi, ja siguis abonat o no. Buscant a Google podeu trobar diferents entitats que ofereixen aquest servei i reservar la vostra sala per si vols jugar amb els teus amics, o inclús contactar amb entrenadors personals per a que t’ajudin a perfeccionar la tècnica.