Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

L’esport a la feina

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
L’esport a la feina

Hi ha empreses que, per millorar la seva productivitat, decideixen incorporar pràctiques esportives entre els seus treballadors. Així ho indica un article publicat a la revista elDigital de l’Ajuntament de Barcelona.

Practicar esport a la feina

L’article justifica que la incorporació d’aquests costums han començat a demostrar que els treballadors es coneixen més i millor, i que per tant, a l’hora de compartir tasques o treballar en projectes comuns s’han pogut obtenir millors resultats. Entre alguns dels beneficis que es comenten són l’augment de la motivació, l’augment de l’energia i el foment de l’esperit d’equip. S’aprofita també per crear unitat corporativa i que l’empresa pugui utilitzar-ho com a valor de marca.

Una de les entitats que ho està posant en marxa actualment és l’Hotel Arts de Barcelona. Tot sembla que va començar amb una cursa solidària: la Garmin Barcelona Triathlon. Treballadors de l’hotel van formar un equip i es va comprovar que havia anat molt bé. A partir de llavors, l’hotel va poder arribar a un acord amb el gimnàs Claror i que consisteix en que els empleats de l’hotel puguin realitzar tots junts i cada matí una sessió de fitness, natació o talassoteràpia.

No cal dir que la iniciativa ha sigut molt ben rebuda entre els treballadors, ja que a part dels beneficis que això comporta per al cos i per a l’estat d’ànim, també s’han pogut establir connexions amb personal d’altres departaments, per lo que a més va bé per conèixer una mica que està fent l’empresa més enllà del sector on estàs normalment. D’una manera indirecta, aquest positivisme i bon fer s’ha palpat en la relació que es té amb els clients de l’hotel, que també ho han notat i que per tant queden més satisfets del tracte rebut.

No és l’únic hotel que posa en pràctica aquest mecanisme. L’hotel Ayre Roselló fa una cosa semblant i aprofita la terrassa de la què disposen per fer exercicis a l’aire lliure. Es tracta d’un espai amb vistes a la Sagrada Família i a on hi participa gran part del personal, on s’hi pot trobar des del director fins al personal de neteja. Les sessions són de pilates i s’hi posa també música. Segons apunten els organitzadors, això ha ajudat a reduir la tensió i l’estrès que suposa el dia a dia, permetent, a més, que ningú estigui per sobre de ningú.

Es una pràctica doncs que sembla que va en augment i que no cal perdre de vista.