Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

La diferència de practicar esport a l’estiu i a l’hivern

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La diferència de practicar esport a l’estiu i a l’hivern

Sempre passa igual, quan encara no ens hem acostumat al fred ens trobem en la situació que a l’hora de fer exercici el nostre cos s’ha d’aclimatar. Has de saber que la temperatura ambient és un dels principals factors que determinen la diferència de practicar exercici a l’hivern o a l’estiu.

Practicar esport quan fa fred

En època de fred els nostres músculs es contreuen, precisament per augmentar la nostra temperatura corporal. No és que de cop i volta fer esport impliqui un hàbit de risc extrem, però sí que hem de tenir en compte una sèrie de consells doncs a l’hivern el nivell de consum calòric s’incrementa considerablement.

Abans d’iniciar el nostre programa d’exercicis segur que coincidiràs amb mi en què la motivació quan fa calor i un sol meravellós no és la mateixa que, per exemple, la d’una tarda gelada o de pluja en el mes de desembre. Així doncs, el primer que et recomano és començar a cremar les primeres calories mentre tens un pensament positiu. Pot ser que et sembli una ximpleria, però t’asseguro que funciona.

Físicament és primordial realitzar els exercicis un cop que tinguem el nostre organisme preparat per a l’esforç. Si augmentem la temperatura corporal, facilitem el funcionament del reg sanguini i alhora ens serveix per evitar lesions. En aquest sentit, durant els mesos d’hivern i tardor el calentament ha de ser més exhaustiu que durant la primavera o l’estiu. Un bon mètode, per exemple, és abrigar-nos més. I a poder ser vestir-se amb capes de roba. L’exercici genera molta calor, però un cop que es redueix la seva intensitat i la suor comença a eixugar-se el refredament corporal és una de les principals amenaces.

D’aquesta manera és més que recomanable fer ús de les noves peces esportives que absorbeixen la humitat. Així i tot, l’última capa de roba que un es posi és millor que sigui impermeable. Seguint aquests consells evitaràs més d’un refredat. I perquè vegis que la solució no està simplement en l’aspecte purament esportiu, no oblidis alimentar-te seguint una dieta equilibrada i rica en fruites i verdures. Sobretot a l’hivern, nodreix el teu cos amb el millor dels combustibles: la vitamina C.