Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

La importància de fer estiraments

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Els estiraments, també coneguts amb la paraula anglesa de stretching, son uns petits exercicis que ens ajuden a estirar i preparar la musculatura quan volem fer esport. Solen utilitzar-se com a escalfament, però també acostumen a fer-se per si sols per quan estem molta estona quiets treballant i necessitem moure’ns una mica o bé per mantenir el cos amb certa flexibilitat.

Beneficis dels estiraments

Segons la seva finalitat o funció, existeixen diversos tipus d’exercicis. En aquesta web, per exemple, podreu trobar-hi exemples i recomanacions. Una de les coses que se’n destaquen són els beneficis, aquí en teniu uns quants:

  • Poder augmentar la flexibilitat corporal
  • Evitar les lesions més comunes com ara els esquinços o les tendinitis. Quan es fan estiraments els músculs es preparen i s’adapten millor als moviments que fem.
  • Els estiraments que fem de tant en tant també ens poden ajudar amb coses com ara el malestar general, el mal de cap, mal d’esquena, etc.
  • Ens ajuda a relaxar millor el cos. Ara que som a l’hivern i les temperatures són més baixes, la majoria de persones tendeixen a garratibar-se. Fent senzills estiraments veurem com poc a poc estem molt millor.
  • Afavorir l’oxigenació del cos

És important que no ens oblidem dels estiraments posteriors a la pràctica esportiva. Moltes persones fan sempre els del principi però s’obliden que un cop acabat cal també fer-ho perquè el cos es vagi adaptant millor a la nova situació.

L’ideal es que es pugui practicar cada dia una mica, sobretot pensant en aquelles persones que treballen assegudes fent una feina molt monòtona. Cal dir també que no tothom ha de fer el mateix tipus d’exercicis: abans hem dit que segons la seva finalitat i funció havíem de fer una cosa o una altra, però falta un tercer factor: el propi cos. No seran els mateixos els estiraments que pugui fer una persona jove en forma que una persona gran que no ho estigui.

Per últim, només recordar-vos que si algun cop teniu dubtes o sentiu algun dolor, consulteu amb un especialista. En cap cas els estiraments han de provocar dolor, us heu d’aturar abans de que us en faci.