Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

La importancia de la hidratació

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La importancia de la hidratació

Estem tips de sentir com hauríem de beure 2 o fins i tot 3 –segons qui faci l’afirmació- litres d’aigua al dia. Que com que som en bona part aigua, ens hem de passar el dia amb una ampolla d’aigua acompanyant-nos com un accessori més. Però no és fàcil, ni ho podem fer segons a què ens dediquem ni, si som sincers, ens ve de gust beure tanta aigua. Senzillament no tenim tanta set, en general.

Però és importantíssim que estiguem hidratats, sobretot si practiquem alguna mena d’exercici, i no cal que ens preocupem gaire, perquè el nostre cos ens demanarà líquids si els necessita, creant aquella sensació que coneixem des que som petits i que és la set. A més, molts aliments ja en contenen, de manera que és difícil que ens quedem deshidratats. Ara bé, per què és essencial que beguem diverses vegades durant el dia, surti de nosaltres mateixos o no?

  • Ens ajuda a recuperar els líquids que hem consumit amb l’activitat del dia, que pot ser senzillament anar als llocs caminant, pujar escales, suportar la calor de l’estiu o fer esport.
  • Amb l’activitat normal i els gots d’aigua o altres líquids que tinguem costum de beure, a més dels líquids que ja contenen els aliments, en tindríem prou, però si fem esport llavors hem de consumir una quantitat més gran de líquids, perquè amb la suor en perdem de manera notable.
  • Perdem líquids de diverses maneres en què no sempre pensem, com ara amb l’orina (aproximadament 1 litre i mig al dia), l’esmentada suor (uns 350 mil·lilitres) o fins i tot la respiració (400 mil·lilitres), i s’han de recuperar.
  • La hidratació és necessària per a transportar oxigen (i energia) a les cèl·lules de tot el cos, fins i tot els del cervell, que no pot funcionar adequadament sense prou oxigen.
  • Altres òrgans afectats directament pel grau d’hidratació que tinguem són els ronyons, que és una part bàsica de l’eliminació de residus del nostre cos, o naturalment el cor, que funcionarà millor si tenim la tensió arterial dins uns paràmetres adequats, cosa en què juga un paper molt important la hidratació.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]