Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

La importància dels educadors en l’esport de formació

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La importància dels educadors en l’esport de formació

Els educadors en l’esport de formació són tan rellevants com qualsevol un altre docent que es dediqui a l’abordatge d’una altra classe de temàtiques durant el procés formatiu dels estudiants. En aquest sentit, és important ressaltar alguns dels motius pels quals són tan importants.

Què fan els educadors d’esport base

Primer de tot, es recorda que l’Educació Física i l’esport és un dret fonamental de tots, a més contribueix a millorar i preservar la salut; un mètode sa per a l’ocupació del temps lliure. Per les seves característiques, l’esport és indispensable per a la vida en societat.

Ara bé, per ser específics en el rol que exerceix l’educador davant l’esport de formació, ens trobem amb cinc els aspectes claus. A continuació els hi esmenta:

  • L’Educació Física ja ha estat reconeguda universalment com un mitjà eficaç per conduir a les persones a aconseguir una millor qualitat de vida.

  • És útil per al desenvolupament de coneixements i habilitats que involucren l’activitat física i l’esport, la qual cosa implica el rendiment en altres tasques, com la vida laboral, familiar, etc.

  • Al món contemporani el temps lliure i l’oci són fonamentals i fins i tot els hi incorpora cada vegada més a la manera en la qual es viu.

  • Les activitats físiques poden ser un dels elements a considerar durant el desenvolupament d’un procés educatiu, sempre amb una intenció educacional, bé sigui que es tracta d’una dansa, esport, gimnàs, activitat d’aventura, relaxació, etc.

  • Finalment, són cada vegada més les anotacions des de les associacions internacionals dediques a l’estudi de l’oci, quant a ressaltar que és un factor clau en la vida moderna i que per això l’hi valoriza cada vegada més en el desenvolupament social i individual.

Per totes aquestes qüestions, cada vegada està millor valorada la pràctica de diferents esports en edats de formació. Es tracta d’una manera divertida d’exercitar-se físicament i conèixer els límits del nostre propi cos, alguna cosa fonamental a edats primerenques per evitar complexos i fomentar un major autoestima entre els joves. Inevitablement, és necessari tenir tècnics esportius ben formats per aconseguir tots aquests objectius.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]