Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

La millor dieta per trobar-te bé fent esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La millor dieta per trobar-te bé fent esport

Segur que alguna vegada t’han dit la frase “som el que mengem”. I és que realment hi ha una relació directa entre el que mengem i com som, o almenys el nostre rendiment al llarg del dia. De vegades, ens alimentem malament, i això fa que ens sentim cansats. Si damunt practiquem algun esport, aquest malestar pot ser perillós si no cuidem els nostres hàbits alimentosos sobre la base de les nostres necessitats físiques.

Et dediquis a l’esport professionalment o en el teu temps lliure, les claus que anem a veure avui t’ajudaran a treure el major rendiment a l’exercici físic, perquè no et sentis cansat i el teu cos no solament no es vegi afectat, sinó gaudir dels avantatges de l’esport i la bona alimentació.

Aliments indicats per a la pràctica esportiva

El que més necessita el nostre cos quan fem esport, és energia. I això es tradueix en greixos o carbohidrats, que és el que consumeix l’organisme per poder funcionar. En fer esport, les nostres necessitats d’energia són superiors. Però no ens serveix qualsevol greix o carbohidrat, les millors per a l’exercici són: cereals, com la civada, el blat, el blat de moro i l’arròs; fruita, com el plàtan, la poma, la maduixa, o qualsevol fruita en general; la patata, que és una font de carbohidrats molt saludable; i els fruits secs, que ens proporcionen molta energia, perquè tenen omega 3, i a més contenen minerals.

També necessitem aliments rics en aigua, minerals i vitamines. Pel que sucs naturals i batuts de fruita i verdures poden ser molt útils. Les algues marines afegides al menjar ens donaran molts minerals. I per descomptat la verdura, que ens aporta molta aigua, i una gran quantitat de vitamines.

Aliments per recuperar-se després del desgast esportiu

Després d’una jornada esportiva, el nostre cos s’ha desgastat, i és el moment de reposar. Per recuperar-se del desgast muscular, la proteïna és realment efectiva. Aliments rics en proteïna i que a més són molt saludables, tenim la soia i la quinoa. Aquests dos aliments estan tenint molta fama últimament, i no és d’estranyar, ja que encara que són aliments d’origen vegetal, contenen la proteïna completa i són molt beneficiosos per a la salut. Els llegums en general també són una font de proteïnes i ferro, que ens pot ajudar a reposar aquest desgast muscular: les llenties, els pèsols, els cigrons.

Per recuperar-nos, també necessitem aliments rics en aigua, vitamines i minerals, com els esmentats anteriorment. La fruita i la verdura ens recarregaran de vitamines i aigua. Els espinacs per exemple, contenen molt ferro, que ens pot venir molt bé. El plàtan té una gran quantitat de potassi. I les fruites i verdures de color vermell o taronja, contenen una gran quantitat de vitamina C i A, entre altres nutrients.

Noticies Educació

L’impacte de l’exercici per a la salut

L’impacte de l’exercici per a la salut

En l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]