Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

La millor dieta per trobar-te bé fent esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La millor dieta per trobar-te bé fent esport

Segur que alguna vegada t’han dit la frase “som el que mengem”. I és que realment hi ha una relació directa entre el que mengem i com som, o almenys el nostre rendiment al llarg del dia. De vegades, ens alimentem malament, i això fa que ens sentim cansats. Si damunt practiquem algun esport, aquest malestar pot ser perillós si no cuidem els nostres hàbits alimentosos sobre la base de les nostres necessitats físiques.

Et dediquis a l’esport professionalment o en el teu temps lliure, les claus que anem a veure avui t’ajudaran a treure el major rendiment a l’exercici físic, perquè no et sentis cansat i el teu cos no solament no es vegi afectat, sinó gaudir dels avantatges de l’esport i la bona alimentació.

Aliments indicats per a la pràctica esportiva

El que més necessita el nostre cos quan fem esport, és energia. I això es tradueix en greixos o carbohidrats, que és el que consumeix l’organisme per poder funcionar. En fer esport, les nostres necessitats d’energia són superiors. Però no ens serveix qualsevol greix o carbohidrat, les millors per a l’exercici són: cereals, com la civada, el blat, el blat de moro i l’arròs; fruita, com el plàtan, la poma, la maduixa, o qualsevol fruita en general; la patata, que és una font de carbohidrats molt saludable; i els fruits secs, que ens proporcionen molta energia, perquè tenen omega 3, i a més contenen minerals.

També necessitem aliments rics en aigua, minerals i vitamines. Pel que sucs naturals i batuts de fruita i verdures poden ser molt útils. Les algues marines afegides al menjar ens donaran molts minerals. I per descomptat la verdura, que ens aporta molta aigua, i una gran quantitat de vitamines.

Aliments per recuperar-se després del desgast esportiu

Després d’una jornada esportiva, el nostre cos s’ha desgastat, i és el moment de reposar. Per recuperar-se del desgast muscular, la proteïna és realment efectiva. Aliments rics en proteïna i que a més són molt saludables, tenim la soia i la quinoa. Aquests dos aliments estan tenint molta fama últimament, i no és d’estranyar, ja que encara que són aliments d’origen vegetal, contenen la proteïna completa i són molt beneficiosos per a la salut. Els llegums en general també són una font de proteïnes i ferro, que ens pot ajudar a reposar aquest desgast muscular: les llenties, els pèsols, els cigrons.

Per recuperar-nos, també necessitem aliments rics en aigua, vitamines i minerals, com els esmentats anteriorment. La fruita i la verdura ens recarregaran de vitamines i aigua. Els espinacs per exemple, contenen molt ferro, que ens pot venir molt bé. El plàtan té una gran quantitat de potassi. I les fruites i verdures de color vermell o taronja, contenen una gran quantitat de vitamina C i A, entre altres nutrients.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]