Noticias
  • És perjudicial combinar esports?Partint del fet que el cos humà està destinat per moure's, les activitats esportives corresponen a aquelles opcions que posen al nostre abast la salut i el benestar, però llavors [...]
  • És fàcil ser un bon monitor esportiu?En cas que et defineixis com una persona interessada en l'activitat física en la vida saludable, una de les millors opcions a nivell professional pot ser a convertir-se en un [...]
  • Aliments per amillorar el teu rendiment esportiuEl rendiment esportiu es troba vinculat amb una infinitat de factors que no es troben relacionats únicament amb la pràctica esportiva com a tal, sinó que poden estar relacionats amb [...]

La música com a motivació esportiva

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La música com a motivació esportiva

Els que practiqueu esports regularment sabeu que hi ha maneres de fer-ho més lleuger, com per exemple escoltant música. Quants de vosaltres entreneu o aneu al gimnàs amb els auriculars a les orelles? Segur que molts. Però, en coneixeu tots els beneficis?

Música com a motivació esportiva

Hi ha una sèrie de beneficis que ens faran veure clar que és una gran opció el fet de fer esport amb música. Segur que si fins ara no ho feies, t’animes!:

  • Et fa no parar quiet: les notes musicals ben combinades fan que el cos es mogui sense que pràcticament ens n’adonem. Això passa també quan és de nit i anem a un pub: els peus, les mans, es mouen inconscientment a ritme del que sona.
  • Et concentres millor: quan tens les orelles aïllades del món exterior tot sembla que s’aturi. Fas el que vols fer sense pensar que hi ha gent al teu voltant.
  • Et fa tenir més resistència: Normalment les persones que escolten música mentre fan exercici són capaces de fer tandes més llargues. Per què? Doncs bàsicament per el que hem dit en el punt anterior: estàs al teu món i vas al teu ritme.

Consells:

  • Música activa: és millor que no escoltis música que pugui fer-te adormir. Calen cançons actives que incitin al moviment continu
  • Bateria ben carregada: si teniu pensat fer un entrenament llarg (anar a córrer uns quants quilometres, anar al gimnàs tota la tarda, etc.) assegureu-vos que la bateria del dispositiu amb el qual escoltareu la música està ben carregat. És molt trist quedar-se a mitja cançó en el millor moment!
  • Busca llistes creades: hi ha moltes persones que comparteixen les seves llistes de cançons per Internet. Sovint es poden trobar playlists a Youtube o a Spotify. De fet hi ha molts exemples: us en destaquem un aparegut a la revista RollingStone, on es deia que Spotify havia creat una playlist dissenyada científicament per entrenar i on s’havien analitzat uns 6.7 milions de llistes.

Us heu animat ja a utilitzar la música per fer exercici? A què espereu per crear les vostres pròpies llistes?

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres