Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

La preparació específica d’alt rendiment

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La preparació específica d’alt rendiment

La idea d’alt rendiment sol aparèixer vinculada a l’estat físic i a l’esport. En aquest cas, el concepte al·ludeix a optimitzar l’aprofitament dels recursos corporals i tècnics. Qui aconsegueix maximitzar l’ús dels recursos disponibles i adquireix noves habilitats mitjançant l’entrenament, aconsegueix un gran nivell competitiu: és un esportista d’alt rendiment.

En general, l’alt rendiment es relaciona amb l’esport professional. Prenguem el cas d’un tennista aficionat que, per la seva condició física, no pot jugar més de tres sets ja que queda esgotat. A més sol errar-li a la pilota quan intenta realitzar certs cops i té una baixa efectivitat en el seu servei. Aquest jugador, evidentment, està lluny de l’alt rendiment. Diferent és el cas d’un tennista professional que participa del circuit de l’ATP, pot jugar una desena de partits al mes i està en condicions de competir contra els millors del món. Aquest tennista és un esportista d’alt rendiment.

És important tenir en compte que el rendiment esportiu està associat a l’exigència. Una persona que entrena cinc hores per dia i que competeix una vegada per setmana sotmet el seu físic a una gran exigència i, al seu torn, aconsegueix millorar les seves destreses i habilitats. Per això aconseguirà el nivell que es considera d’alt rendiment. Qui practica un esport de manera ocasional i recreatiu no s’exigeix ni té possibilitats d’evolucionar massa.

Cal anar amb compte perquè ja deia Rafa Nadal que “l’esport d’alt rendiment no és saludable”. Per això a Escola Vitae formem als nostres alumnes perquè sàpiguen els requisits per preparar exercicis i plans d’entrenament d’alt rendiment, al mateix temps que distingeixen la intensitat requerida per a aquest tipus d’esport i la de les activitats més lúdiques. Saber fer l’activitat física correcta perquè sigui saludable és la clau, però cal ser conscient de quin esport és millor per a cadascun, a quina intensitat i saber respectar els períodes de descans, la bona alimentació i dur a terme bons escalfaments.

Es posa com a objectiu oferir a esportistes d’elit les instal·lacions i les condicions necessàries per al millor entrenament possible. Tot amb el clar objectiu que puguin millorar de manera contundent el seu rendiment esportiu.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]