Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

La Sant Silvestre, una bona manera d’acabar bé l’any

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
La Sant Silvestre, una bona manera d’acabar bé l’any

La Sant Silvestre” és com normalment es coneix la darrera cursa urbana en moltes ciutats i pobles del territori. La cursa es diu així perquè el dia 31 és Sant Silvestre, tot i que a vegades es fa un parell o tres de dies abans.

Còrrer l’últim dia de l’any

L’origen de la cursa es remunta a l’any 1925, quan a Sao Paulo (Brasil) es va fer una variació d’una que ja s’estava fent a França i que consistia a córrer amb torxes a la mà la nit de cap d’any.

A Catalunya se’n fan moltíssimes, com per exemple la del Masnou que aquest any s’ha fet el dia 26 o la de Girona, que es farà el mateix dia 31. Cada cop hi ha més ciutats i pobles que s’hi sumen: en el cas de la ciutat de Terrassa aquest any ha estat el primer que s’ha fet, sent un recorregut de 5 quilòmetres el dia 26 de desembre.

A Barcelona es celebra la popular cursa dels nassos des de 1999.

Són 10 quilòmetres que comencen i acaben al Port Olímpic (podeu veure el recorregut complet aquí).

Algunes indicacions:

  • El mínim d’edat per participar-hi són 14 anys. Si la persona és menor de 18, caldrà que vagi acompanyat d’un adult.
  • El recorregut està degudament senyalitzat, amb un punt d’avituallament al quilòmetre 5.
  • És obligatori dur xip de cronometratge. Qui no tingui xip propi pot comprar-ne un a 2 euros, d’un sol ús. La inscripció a la cursa té un cost de 14 euros.
  • És obligatori córrer amb el dorsal a la samarreta, ben visible.

La llista sencera la podreu trobar a l’apartat Reglament.

Un dels objectius és també el compromís per ajudar a persones que no tenen prous recursos. En aquest sentit, en acabar la cursa es recolliran els xips blancs (d’un sol ús) i també es difondrà el projecte “Aliments amb poder”, d’Intermón OXFAM i que té com a principal objectiu fer prendre consciència que aliments i qualitat de vida són dos termes que van molt lligats.

Tot i que aquestes curses no són curses molt llargues, les organitzacions recomanen als participants que prèviament es facin una prova d’esforç o revisió mèdica.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres