Noticias

Les batalles de hip-hop

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Les batalles de hip-hop

Heu sentit a parlar de les batalles de hip-hop? En el nostre país potser no són tan habituals, però el cert es que en alguns països del món causen veritable furor, sobretot als països llatinoamericans.

L’exit de les batalles de hip-hop

Són batalles de hip-hop on el que el més important és no quedar-se en blanc i saber actuar en tot moment, donant resposta als moviments iniciats per l’adversari. També, lligat als moviments, hi ha les paraules: els concursants normalment han de fer rimes immediates per respondre les paraules del nostre contrari.

Veiem-ne un exemple:

La competició més famosa al nostre país és la que es coneix com la “Batalla de los gallos”, patrocinada per Redbull. Per participar primer hi ha una convocatòria en línia que es fa a través de la webcam i en el qual es fa una primera tria de caràcter regional. Després d’haver escollit a uns quants, es fa la segona fase, on els participants es troben cara a cara i van fent batalles per tal d’anar pujant posicions. Aquestes batalles es fan a Madrid, Málaga, Barcelona i Bilbao. Finalment, 12 finalistes passen a la gran final per optar al premi.

Tenir flow

Potser heu sentit algun cop l’expressió “tu no tienes flow”. Bàsicament es podria traduir com a no tenir suficient fluïdesa, molt relacionat als concursos de hip-hop, on ja hem vist que la improvisació és la clau. Es tenen en compte tant els moviments com les paraules (a vegades van junts i a vegades per separat). Els experts apunten que no n’hi ha prou amb el flow, sino que a més s’ha d’oferir contingut: tu pots tenir una alta capacitat de resposta però no ser gaire coherent, per tant és molt valorable que a part de ser ràpid es sigui conseqüent. El mateix passa amb l’actitud: s’ha de demostrar que s’és superior, actuar amb seguretat. Un participant que es mostri nerviós o que denoti certa inseguretat pot ser causa de males puntuacions. Es per aquest motiu que s’aconsella que es faci molta pràctica particular, ja sigui actuant so o davant del mirall com fer pràctiques verbals i anar escollint paraules a l’atzar per fer-ne rimes.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres