Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Les lesions al futbol

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Les lesions al futbol

Quan es practica un esport, ja sigui futbol o un altre, sempre hi ha risc de lesionar-se.  Si aquestes lesions no es tracten de forma correcta, a més, correm el perill de crear una lesió de llarga durada que pugui repercutir el nostre dia a dia durant força temps.

Lesions al futbol

Ignacio Bocardo, fisioterapeuta del Cadiz C.F SAD té una pàgina web dedicada a les lesions que es produeixen amb la pràctica del futbol. En concret, podem trobar-hi les causes més freqüents de les lesions musculars, la seva classificació i una bibliografia on poder ampliar coneixements si ho necessitem.

Algunes de les causes de les lesions musculars són:

  • Causes tecnològiques: es produeixen quan per exemple hi ha material que no compleix tots els requisits necessaris.
  • Excés de treball: els jugadors solen entrenar moltes hores a la setmana i a més tenen competicions de forma molt periòdica. Això fa que el cos generi substàncies que poden provocar alguns canvis biològics i es produeixi així més risc de lesió.
  • Un altre causa són les baixes temperatures, que fan que la sang no circuli amb tanta fluïdesa i que per tant el múscul en queda afectat. Per contra, un excés de calor també pot provocar problemes, i per tant no és bo ni un extrem ni un altre.
  • Bocardo també té en compte lesions que es produeixen quan un equip canvia d’entrenador. Els canvis en les dinàmiques poden implicar més hores d’entrenament o exercicis que mai s’havien fet abans.
  • I si l’entrenador és important, també ho és el terreny de joc: un camp en mal estat pot provocar lesions. El mateix passa (i pitjor) si es decideix canviar de base i entrenar sobre ciment, sobre sorra, sobre rajola, etc.

Pel que fa a la classificació d’aquestes lesions, el fisioterapeuta les divideix en dues tipologies: les lesions “no traumàtiques” (com per exemple quan el peu s’enrampa, que és un cosa molt temporal i que sol passar-se sola) i les “traumàtiques”, que serien tot el que fa referència a cops, estiraments, sobrecàrrega de musculació, contractures, trencament de fibres, etc. En aquests casos cal tractament el més aviat possible per a que no derivi a més.