Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Les lesions al futbol

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Les lesions al futbol

Quan es practica un esport, ja sigui futbol o un altre, sempre hi ha risc de lesionar-se.  Si aquestes lesions no es tracten de forma correcta, a més, correm el perill de crear una lesió de llarga durada que pugui repercutir el nostre dia a dia durant força temps.

Lesions al futbol

Ignacio Bocardo, fisioterapeuta del Cadiz C.F SAD té una pàgina web dedicada a les lesions que es produeixen amb la pràctica del futbol. En concret, podem trobar-hi les causes més freqüents de les lesions musculars, la seva classificació i una bibliografia on poder ampliar coneixements si ho necessitem.

Algunes de les causes de les lesions musculars són:

  • Causes tecnològiques: es produeixen quan per exemple hi ha material que no compleix tots els requisits necessaris.
  • Excés de treball: els jugadors solen entrenar moltes hores a la setmana i a més tenen competicions de forma molt periòdica. Això fa que el cos generi substàncies que poden provocar alguns canvis biològics i es produeixi així més risc de lesió.
  • Un altre causa són les baixes temperatures, que fan que la sang no circuli amb tanta fluïdesa i que per tant el múscul en queda afectat. Per contra, un excés de calor també pot provocar problemes, i per tant no és bo ni un extrem ni un altre.
  • Bocardo també té en compte lesions que es produeixen quan un equip canvia d’entrenador. Els canvis en les dinàmiques poden implicar més hores d’entrenament o exercicis que mai s’havien fet abans.
  • I si l’entrenador és important, també ho és el terreny de joc: un camp en mal estat pot provocar lesions. El mateix passa (i pitjor) si es decideix canviar de base i entrenar sobre ciment, sobre sorra, sobre rajola, etc.

Pel que fa a la classificació d’aquestes lesions, el fisioterapeuta les divideix en dues tipologies: les lesions “no traumàtiques” (com per exemple quan el peu s’enrampa, que és un cosa molt temporal i que sol passar-se sola) i les “traumàtiques”, que serien tot el que fa referència a cops, estiraments, sobrecàrrega de musculació, contractures, trencament de fibres, etc. En aquests casos cal tractament el més aviat possible per a que no derivi a més.

 

 

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres