Noticias
  • L’èxit dels esports d’aventuraVivim amb un ritme de vida realment estressant. Llargues jornades laborals, multitud d'obligacions, poc temps lliure, etc. En general, una rutina diària amb molt estrès, i generalment sense molts alts [...]
  • La millor dieta per trobar-te bé fent esportSegur que alguna vegada t'han dit la frase “som el que mengem”. I és que realment hi ha una relació directa entre el que mengem i com som, o almenys [...]
  • La kinesioterapia per al tractament de lesionsEn principi és necessari començar per destacar que la kinesiología és un tipus de ciència que s'enfoca a estudiar tot allò que estigui relacionat amb el moviment del cos humà, [...]

Les lesions al futbol

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Les lesions al futbol

Quan es practica un esport, ja sigui futbol o un altre, sempre hi ha risc de lesionar-se.  Si aquestes lesions no es tracten de forma correcta, a més, correm el perill de crear una lesió de llarga durada que pugui repercutir el nostre dia a dia durant força temps.

Lesions al futbol

Ignacio Bocardo, fisioterapeuta del Cadiz C.F SAD té una pàgina web dedicada a les lesions que es produeixen amb la pràctica del futbol. En concret, podem trobar-hi les causes més freqüents de les lesions musculars, la seva classificació i una bibliografia on poder ampliar coneixements si ho necessitem.

Algunes de les causes de les lesions musculars són:

  • Causes tecnològiques: es produeixen quan per exemple hi ha material que no compleix tots els requisits necessaris.
  • Excés de treball: els jugadors solen entrenar moltes hores a la setmana i a més tenen competicions de forma molt periòdica. Això fa que el cos generi substàncies que poden provocar alguns canvis biològics i es produeixi així més risc de lesió.
  • Un altre causa són les baixes temperatures, que fan que la sang no circuli amb tanta fluïdesa i que per tant el múscul en queda afectat. Per contra, un excés de calor també pot provocar problemes, i per tant no és bo ni un extrem ni un altre.
  • Bocardo també té en compte lesions que es produeixen quan un equip canvia d’entrenador. Els canvis en les dinàmiques poden implicar més hores d’entrenament o exercicis que mai s’havien fet abans.
  • I si l’entrenador és important, també ho és el terreny de joc: un camp en mal estat pot provocar lesions. El mateix passa (i pitjor) si es decideix canviar de base i entrenar sobre ciment, sobre sorra, sobre rajola, etc.

Pel que fa a la classificació d’aquestes lesions, el fisioterapeuta les divideix en dues tipologies: les lesions “no traumàtiques” (com per exemple quan el peu s’enrampa, que és un cosa molt temporal i que sol passar-se sola) i les “traumàtiques”, que serien tot el que fa referència a cops, estiraments, sobrecàrrega de musculació, contractures, trencament de fibres, etc. En aquests casos cal tractament el més aviat possible per a que no derivi a més.