Noticias

Lesions en la pràctica esportiva (I): Tipus

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Lesions en la pràctica esportiva (I): Tipus

Quan es practica un esport, sigui quin sigui, tots sabem que hi ha certs riscos per patir algun accident o fer-se mal. Les raons poden ser moltes, com ara una caiguda, un cop, l’impacte d’una pilota, etc. En la majoria de casos, disposar d’un equip de primers auxilis a prop ens podrà ajudar bastant, tot i que a vegades no n’hi haurà prou i haurem d’anar el més ràpid possible als serveis mèdics més propers.

Quines són les lesions més freqüents?

Tal com diuen en aquest portal mèdic, les lesions més habituals serien aquestes:

  • Esquinçament o torçament de lligaments
  • Lesions de genoll
  • Inflamació muscular
  • Lesions en el tendó d’Aquiles
  • Fractures
  • Dislocacions

Aquestes lesions poden ser de caràcter agut o de caràcter crònic. Quan es tracta de les primeres, normalment és a causa d’algun entrenament o mentre practiquem. Sol ser el fruit d’una acció concreta (caiguda, cop, impacte) i poden ser més o menys greus. Per exemple, una lesió aguda tan pot ser una caiguda que hagi deixat l’ós fora de lloc com un simple cop que hagi fet aparèixer un hematoma.

En el segon cas, les lesions cròniques, ja estaríem parlant d’un tema més a llarg termini. Normalment son lesions que apareixen després de practicar durant força temps un esport o forçar algunes posicions que a la llarga ens passen factura.

Què fer en cas de lesió?

S’ha de tenir sentit comú. Quan estem fent esport i notem dolor (per petit que sigui) cal deixar el que estem fent i posar-hi remei. Si veus que et fa molt mal, que s’infla molt, que la pell canvia de color o que fins i tot t’estàs marejant; s’ha d’avisar immediatament als serveis mèdics o anar al punt més proper.

Pel contrari, si veus que es tracta només d’un cop o d’una cosa poc greu, tu mateix pots actuar (això sí: si empitjora ves al metge). Normalment en la majoria de casos es pot pal·liar amb una mica de gel per fer baixar la inflamació o petites cures en cas de ferides com rascades provocades per caigudes, etc.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres