Noticias

Lesions en la pràctica esportiva (II): Prevenció

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Lesions en la pràctica esportiva (II): Prevenció

L’altre dia parlàvem dels tipus de lesions que poden produir-se mentre es practica algun esport. Avui ens centrarem a parlar de la prevenció possible que podem dur a terme.

Com prevenir les lesions

Hi ha una sèrie de consells generals que ens poden ajudar a fer-ho:

  • Utilitzar les proteccions necessàries. Els cascs o les proteccions per articulacions són només dos exemples de tota la varietat existent en el mercat. Quan practiquem un esport hem de conèixer quines són les proteccions que necessitem i utilitzar-les en la mesura que ens sigui possible. Especial atenció a menors d’edat.
  • Fer estiraments i exercicis de calentament abans de fer qualsevol esport. És la peça clau per preparar el cos i evitar les lesions. També és igual d’important (encara que sovint no s’hi pensi) fer els exercicis de refredament un cop acabat l’entrenament o el partit, ja que s’ha de tornar a deixar el cos a punt per a la vida quotidiana.
  • Hem de saber dir prou quan arriba el moment, i per tant, no forçar la màquina. Si estem cansats, si notem que alguna cosa ens fa mal, hem de parar.
  • Utilitzar calçat apropiat: aquest és un altre tema important, ja que en els peus es basa tot el nostre equilibri. Hem d’utilitzar sempre el calçat necessari i adaptat a l’esport que estiguem fent. En cas de dubte és millor anar a una botiga de subministrament esportiu i deixar-se aconsellar pels experts.
  • L’esport és una carrera de fons. No podem pretendre que només entrenant un cop cada dues setmanes pugem assolir grans resultats. Si forcem així el cos l’únic que ens emportarem son lesions o problemes més greus. Cal ser constants i entrenar de forma periòdica, seguir uns ritmes lògics.

Hi hauria altres coses, com per exemple vigilar a l’hora d’ajupir-nos. La majoria de gent ho fa de qualsevol manera, flexionant el cos sencer (inclús a l’hora de recollir objectes pesants del terra). Hem d’evitar aquesta pràctica i ajupir-nos flexionant bé les cames i intentant mantenir l’esquena el més recte possible. Si us serveix de guia, podeu consultar la normativa sobre protecció i salut esportiva.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres