Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

L’esport adaptat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
L’esport adaptat

L’esport és una cosa que ha de poder arribar a tothom, es tingui l’edat que es tingui o amb les condicions físiques que es disposin. Alguna vegada hem parlat ja al blog de la importància de fer arribar la pràctica esportiva a infants, gent gran o persones amb discapacitat. Avui recuperem aquesta idea aprofitant que els passats 17 i 18 d’octubre es va celebrar a Calella un campionat d’esport adaptat.

L’esport adaptat, una necessitat

Els esports adaptats que es van dur a terme a Calella van ser petanca, handbol i atletisme. Per fer-ho possible, la organització –la Federació ACELL- va comptar amb la col·laboració de diverses entitats i organismes, com ara els Special Olympics Catalunya i el propi ajuntament de la ciutat, entre d’altres.

L’acte va aplegar un total de 500 esportistes amb discapacitat, que van poder demostrar les seves habilitats gràcies al seu esforç i motivació. Cal agrair, també, la participació de més de 100 voluntaris que van ajudar en tot moment a que tots els participants i acompanyants estiguessin còmodes i ben atesos.
Calella és ja un referent en aquest àmbit, ja que fa un any va ser seu –juntament amb Barcelona- dels Jocs Special Olympics 2014. Aquestes accions estan impulsades per aconseguir l’objectiu de que la ciutat sigui un referent en el tema de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat.

Si voleu més informació sobre les activitats que s’estan duent a terme en aquest àmbit, podeu visitar la web catalana dels Special Olympics , on periòdicament hi posen nova informació. Ben aviat, sense anar més lluny, es celebrarà la 18ena marxa especial Olympics Catalunya, que es tracta d’una caminada per afavorir la consciencia social en front a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual dins la societat.

La caminada començarà a les 9.30 del matí a la Plaça Maria Cristina de Barcelona i acabarà al Palau Blaugrana, on es repartirà xocolata calenta amb melindros per a tots els participants. Està previst que hi hagi diverses activitats per amenitzar la jornada, entre les quals se’n destaca la entrega dels 7ens Premis Nacionals Special Olympics, que enguany va per aquells esportistes que van participar als mundials d’aquest estiu celebrats a Los Angeles.