Noticias
  • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]
  • És convenient fer esport en la tercera edat?Una de les preguntes recurrents per part de les persones que es troben en la tercera edat, tenen a veure amb la manera correcta o més pertinent d'afrontar l'esport, tenint [...]
  • L’exercici físic com a activitat de lleureEn la majoria dels casos en els quals es parla sobre l'exercici físic com una opció d'oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s'empren [...]

L’esport millora el rendiment acadèmic

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
L’esport millora el rendiment acadèmic

Hi ha alguns estudis que demostren que fer esport millora el rendiment acadèmic, com per exemple aquest: Independent and combined influence of the components of physical fitness on academic performance in youth, publicat pel Up&Down Study Group (de la Universitat Autònoma de Madrid) a la revista Journal of Pediatrics i en el qual es van analitzar els expedients acadèmics de 2.038 nens i joves d’entre 6 i 18 anys.

Bons resultants a tenir en compte

L’estudi, que ja fa dos anys que va ser publicat, va demostrar la importància de tenir una bona salut cardiorespiratòria i una bona coordinació motora per poder fer front al fracàs escolar.

El que van fer per analitzar-ho va ser mirar els expedients acadèmics dels 2.000 participants i ho van relacionar amb el tipus d’activitat física que realitzava cadascú d’ells gràcies a diferents enquestes que els van proporcionar. També va haver-hi lloc per les proves físiques, on es va mesurar la capacitat respiratòria, la massa muscular i les seves habilitats motores.

Tot i que no es tracta d’una cosa que sigui 100% segura i que practicar esport no sigui sinònim automàtic de començar a rendir millor a l’escola, el cas es que els estudis van revelar que tot i que la massa muscular no tenia gens a veure amb aquest rendiment, si que ho feien la capacitat cardiorespiratòria i les habilitats motores que poguessin tenir.

Una bona respiració ajuda al cos a oxigenar-se, cosa que fa que les cèl·lules es comuniquin millor entre elles i de retruc es millori l’habilitat motora, que acaba afavorint la concentració.

El grup de treball Up&Down té per objectiu la recerca dels efectes de l’activitat física en nens i joves en edat escolar, i com aquesta activitat por ajudar a treure major partit del rendiment acadèmic. Es tracta d’un grup format per investigadors de la Universitat Autònoma de Madrid, del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Universitat Complutense de Madrid (UCM), la Universitat Europea de Madrid (UEM) i la Universitat de Cadis (UCA). Esperem que aquest tipus d’investigacions ajudin a millorar el rendiment acadèmic dels estudiants del nostre país, un dels més baixos d’Europa.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres