Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

L’esport pot ser perjudicial

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
L’esport pot ser perjudicial

És bastant habitual que s’escolti per tot arreu esmentar que l’esport dóna salut. Per descomptat l’anterior gaudeix d’una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut solen aconsellar que les persones destinin com a mínim 30 minuts al dia a aquesta classe d’activitats. Ara bé, l’inconvenient que l’esport pot arribar a ser perjudicial té a veure amb aquells casos en els quals les persones abusen del seu cos i l’exposen a unes condicions que no són les propícies.

Es critica bastant en els últims anys a les persones que dediquen el seu temps d’oci a romandre asseguts en un sofà i gens més . De totes maneres, no cal deixar d’esmentar als qui pertanyen justament al bàndol contrari, és a dir, a les persones que exageren amb l’exercici físic o esport. En altres paraules, la típica frase “tot a l’excés és perjudicial” aplica en aquest cas, ja que les persones que s’excedeixen amb la pràctica esportiva i superen el límit pel qual es troba preparat el seu cos, l’única cosa que estan aconseguint és exposar-se a una lesió o a anar afectant la salut gradualment.

En aquest ordre d’idees, no cal passar per alt que per realitzar esport és absolutament necessari complir amb unes condicions adequades, com per exemple beure líquids per estar sempre ben hidratats, evitar les hores en les quals la calor és més intens, entre un altre tipus de consells habituals. Ara bé, el més rellevant en aquests casos és aprendre a cuidar la intensitat i la freqüència de l’exercici, ja que en cas de sobrepassar el límit adequat per al cos, els resultats es tornen en contra de la persona i per tant, les conseqüències van a ser greus.

Amb l’anterior, es vol arribar a la conclusió que malgrat que la falta d’exercici és perjudicial per a l’organisme, excedir-se o una postura inadequada també ho és. En relació amb els comentaris que fan les persones que es dediquen de manera professional a tractar aquesta classe d’assumptes, és bastant normal que les persones se sobrepassin per voler gaudir de resultats immediats o per intentar aprimar en un temps rècord. Sobre aquest tema, el més apropiat és reconèixer que cada cos d’un ritme i que ha de ser respectat.

Finalment, es fa èmfasi en què per a la construcció d’una rutina sempre serà pertinent consultar prèviament un professional de la salut, doncs així s’eviten lesions i es garanteixen els resultats desitjats.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]