Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

L’exercici físic com a activitat de lleure

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
L’exercici físic com a activitat de lleure

En la majoria dels casos en els quals es parla sobre l’exercici físic com una opció d’oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s’empren temps lliure per al cas dels nens i els adolescents. Per descomptat aquesta és una noció que també aplica a qualsevol altre moment de la vida. S’ha de tenir en compte que amb l’exercici físic s’augmenta l’autoestima, s’evita el sedentarisme i es pot conèixer de molt bona manera el cos, sense deixar d’esmentar que és una eina que ajuda a socialitzar.

Els beneficis de l’esport amb l’activitat física són coneguts per la major part de la població i està totalment clar que la seva realització és fonamental perquè el cos d’una persona pugui gaudir de les millors condicions possibles. Amb tot l’anterior, es proposa que les persones considerin l’exercici físic com una activitat d’oci en la qual val la pena invertir temps, pels següents aspectes:

  • Amb la pràctica habitual d’exercici físic de manera moderada, es contribueix al bon estat general de la salut i al fet que la persona se senti sana, bé i amb molta vitalitat. En aquest sentit, és una activitat que encara que es pot emmarcar com d’oci, és positiva quant a salut respecta.
  • Si es mira l’activitat física des d’una perspectiva de la prevenció, implica que l’oci s’està transformant en una excusa perquè les persones puguin prevenir casos de sobrepès o d’obesitat. Amb l’anterior, s’ataca de manera directa al sedentarisme, un dels principals problemes de salut pública en l’actualitat. Amb l’exercici físic moderat s’està ajudant al fet que les persones puguin descansar i a aconseguir una millor qualitat del somni. En altres paraules és una mesura amb la qual s’afavoreix la relaxació, doncs és una descàrrega dels nervis i de la tensió que es van acumulant com a part de la vida quotidiana.
  • Segons sigui l’edat des de la qual l’hi analitzi, l’exercici porta amb si una comprensió de la recompensa per l’esforç, ja que s’obtenen certes modificacions en el cos com a resultat de l’entrenament a mitjà i llarg termini.
  • És una activitat amb la qual es fomenta la socialització, doncs amb la seva pràctica s’entra en contacte amb altres persones que també l’estan realitzant, la qual cosa possibilita que existeixi una trobada entre sentiments, experiències, idees o personalitats, que potser en un altre tipus d’espais o activitats seria molt més difícil de consolidar. És al seu torn una ajuda per aprendre a treballar en equip.

Noticies Educació

L’impacte de l’exercici per a la salut

L’impacte de l’exercici per a la salut

En l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]