Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

L’exercici físic com a activitat de lleure

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
L’exercici físic com a activitat de lleure

En la majoria dels casos en els quals es parla sobre l’exercici físic com una opció d’oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s’empren temps lliure per al cas dels nens i els adolescents. Per descomptat aquesta és una noció que també aplica a qualsevol altre moment de la vida. S’ha de tenir en compte que amb l’exercici físic s’augmenta l’autoestima, s’evita el sedentarisme i es pot conèixer de molt bona manera el cos, sense deixar d’esmentar que és una eina que ajuda a socialitzar.

Els beneficis de l’esport amb l’activitat física són coneguts per la major part de la població i està totalment clar que la seva realització és fonamental perquè el cos d’una persona pugui gaudir de les millors condicions possibles. Amb tot l’anterior, es proposa que les persones considerin l’exercici físic com una activitat d’oci en la qual val la pena invertir temps, pels següents aspectes:

  • Amb la pràctica habitual d’exercici físic de manera moderada, es contribueix al bon estat general de la salut i al fet que la persona se senti sana, bé i amb molta vitalitat. En aquest sentit, és una activitat que encara que es pot emmarcar com d’oci, és positiva quant a salut respecta.
  • Si es mira l’activitat física des d’una perspectiva de la prevenció, implica que l’oci s’està transformant en una excusa perquè les persones puguin prevenir casos de sobrepès o d’obesitat. Amb l’anterior, s’ataca de manera directa al sedentarisme, un dels principals problemes de salut pública en l’actualitat. Amb l’exercici físic moderat s’està ajudant al fet que les persones puguin descansar i a aconseguir una millor qualitat del somni. En altres paraules és una mesura amb la qual s’afavoreix la relaxació, doncs és una descàrrega dels nervis i de la tensió que es van acumulant com a part de la vida quotidiana.
  • Segons sigui l’edat des de la qual l’hi analitzi, l’exercici porta amb si una comprensió de la recompensa per l’esforç, ja que s’obtenen certes modificacions en el cos com a resultat de l’entrenament a mitjà i llarg termini.
  • És una activitat amb la qual es fomenta la socialització, doncs amb la seva pràctica s’entra en contacte amb altres persones que també l’estan realitzant, la qual cosa possibilita que existeixi una trobada entre sentiments, experiències, idees o personalitats, que potser en un altre tipus d’espais o activitats seria molt més difícil de consolidar. És al seu torn una ajuda per aprendre a treballar en equip.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]