Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Medalles catalanes a Rio 2016

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Medalles catalanes a Rio 2016

Els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro han tornat a estar la gran festa de l’esport de la temporada a nivel internacional. Cada quatre anys es reuneixen els millors esportistes de tots els continents amb l’objectiu de fer un bon paper i representar al seu país.

Obviament, els esportistes catalans no tenen la possibilitat de competir sota la bandera catalana, però ho fan, i molt bé, per cert amb el contingent espanyol. Aquest any supossaven el 27 % dels esportistes de la delegació espanyola, fet que simbolitza el pes que té Catalunya a l’esport internacional i la bona feina que es fa des de la base.

Són tres els esportistes catalans que han tornat de Brasil amb la medalla d’or. Mireia Belmonte ha complert les expectatives i va triomfar a la seva especialitat, els 200 metres papallona. A més, va aconseguir el bronze als 400 estils. La de Badalona ja suma 4 medalles olímpiques amb només 25 anys. Marc López es va sentir molt content quan va guanyar amb Rafa Nadal la categoria de dobles en tenis. Amb el manacorí, també format amb Catalunya, va formar una dupla imparable tot i que no eren els grans favorits. Per últim, el lleidatà Saúl Craviotto era una de les altres apostes clares per medalla, i en va sumar dues més gràcies a l’or en K2 200 amb Cristian Toro i el bronze en solitari en K1 200.

Més enllà de la glòria de l’or, també hem viscut bones actuacions dels nostres representants. Joel González ja sabia el que era triomfar a uns JJ.OO. (or a Londres 2012), però debutava a la categoria de -68 kg. Ho va fer bé i s’ha emportat el bronze cap a la seva Figueres natal. En els esports d’equip s’han aconseguit dues medalles més gràcies al bàsquet. El combinat femení tenia cinc jugadores catalanes i ha fet història, on només la imbatible selecció dels Estats Units ha impedit l’or. L’equip masculí també ha perdut contra el “Dream Team”, en aquest cas a semifinals, però van poder tocar bronze en la que podria ser l’acomiadament de dos jugadors mítics com Pau Gasol i Juan Carlos Navarro.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]