Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

És més sa fer exercici en plena naturalesa?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
És més sa fer exercici en plena naturalesa?

Encara que a grans trets cal esmentar que l’activitat física o l’esport, gairebé sense importar de quin tipus es tracta, són beneficiosos per a l’estat de l’organisme, cal destacar que l’espai en el qual es realitza l’activitat pot aconseguir que els resultats siguin més beneficiosos.

En aquest ordre d’idees, els experts en aquest sector s’han encarregat d’identificar que l’esport a l’aire lliure és molt més convenient que fer-ho en llocs tancats, ja que d’acord amb les recerques i les observacions el cos reacciona d’una manera diferent.

Cal tenir en compte que sortir a fer exercici és molt més sa per a la salut, però per les mateixes presses de la rutina diària, són moltes persones les que es veuen obligades a mantenir-se en espais tancats, donant prioritat als aparells dels gimnasos o similars, però amb aquesta classe de decisions no es pot explotar al màxim tots els beneficis de l’exercici.

L’exercici a l’aire lliure porta amb si una quantitat considerable de beneficis com per exemple:

  • La possibilitat de respirar aire pur.
  • Oxigenar l’organisme al més alt nivell.
  • Evitar les condicions d’estrès.
  • Possibilitar un contacte directe amb la naturalesa.
  • Sentir el vent i per tant despertar els sentits.
  • Sensació de llibertat.

Raons per les quals és més sa exercitar-se a l’aire lliure

Relaxació – Es pot afirmar que realitzar pràcticament qualsevol classe d’activitat a l’aire lliure va a ser molt més relaxant per a qualsevol persona si es fa la comparació amb el que es pot obtenir en un lloc tancat, fins i tot quan s’està corrent enmig d’una urbanització que aquests sorolls s’obtenen resultats que són menys estresante per al cos que quan s’està corrent enmig de quatre parets. En altres paraules, són clares els avantatges de prendre la decisió de buscar la naturalesa per exercitar-se.

Més motivació – Si una persona pren la decisió d’entrenar-se a l’aire lliure, resultarà molt més probable que sigui efectiva aquesta pràctica perquè s’ha anat demostrant través de diferents observacions i recerques, que activitats com el cas de la carrera van a obtenir una major crema de calories si s’executa a l’aire lliure, amb el plus d’un grau major de diversió, la qual cosa a nivell mental és fonamental.

La quantitat de sol – Fins i tot encara que es tracti d’una activitat que es realitzi a l’hivern, el sol va a continuar estant present i el cos ho va a percebre, així que l’aire lliure és una altra excusa per sintetitzar vitamina D.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]