Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

¿Qué és el mètode Tabata? ¿Funciona?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
¿Qué és el mètode Tabata? ¿Funciona?

Ja hem parlat de l’entrenament intervàlic d’alta intensitat o HIIT i el mètode Tabata es troba dins d’aquesta modalitat de treball. Avui et mostrarem com perfeccionar el teu entrenament Tabata i així, aconseguir un cos en forma en poc temps. Últimament s’han posat molt de moda aquests tipus d’entrenament, però cal conéixer bé les característiques i els límits que s’han de tenir en compte.

Com aplicar el mètode Tabata?

El mètode Tabata és un entrenament intens, amb intervals i de curta durada. Per aplicar aquesta modalitat d’entrenament, hem d’escollir un exercici i realitzar-lo durant 20 segons, la major quantitat de repeticions possibles, a continuació hem de respectar un descans de 10 segons exactes i continuar 7 sèries més. És a dir, el mètode Tabata consisteix a realitzar 8 sèries de 20 segons cadascuna, amb el major nombre de repeticions en aquest temps, amb 10 segons de descans entre elles. Així, en només 4 minuts aconseguim un entrenament intens, curt i que produeix molt bons resultats.

Si bé podem aplicar el mètode Tabata amb qualsevol exercici, aconseguirem major intensitat i un treball més complet amb menys sobrecàrrega en un únic múscul i menor risc de lesions, si fem moviments que involucren més que un només grup muscular, és a dir, amb exercicis bàsics. Per exemple, podem usar per entrenar amb el mètode Tabata flexions de braços, dominades, etc. Entre els principals avantatges de treballar per un curt temps, amb intervals amb breus descansos i, sobretot, a una màxima intensitat, trobem la possibilitat de millorar simultàniament el sistema aeròbic així com el sistema anaeròbic.

És a dir, no només ajudarem a millorar la resistència cardiovascular, sinó també alliberarem més testosterona i hormona de creixement, aconseguint major resistència muscular i capacitat anaeròbica.

Com si fos poc, podem incrementar el nostre metabolisme granment aconseguint una major despesa calòrica, no només mentre entrenem, sinó també estant en repòs. Tots aquests avantatges són les que podem obtenir entrenant a molt alta intensitat com ho exigeix el mètode Tabata. Amb aquests consells pots fer un bon ús del mètode Tabata per aconseguir un cos en forma en poc temps, no necessitaràs més que 4 minuts per treballar dur.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]