Noticias
  • És perjudicial combinar esports?Partint del fet que el cos humà està destinat per moure's, les activitats esportives corresponen a aquelles opcions que posen al nostre abast la salut i el benestar, però llavors [...]
  • És fàcil ser un bon monitor esportiu?En cas que et defineixis com una persona interessada en l'activitat física en la vida saludable, una de les millors opcions a nivell professional pot ser a convertir-se en un [...]
  • Aliments per amillorar el teu rendiment esportiuEl rendiment esportiu es troba vinculat amb una infinitat de factors que no es troben relacionats únicament amb la pràctica esportiva com a tal, sinó que poden estar relacionats amb [...]

MiniOps noves maneres d’aprendre

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
MiniOps noves maneres d’aprendre

Fa unes setmanes vam parlar aquí al blog de les possibilitats que tenim per a formar-nos en línia. Una de les opcions era l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

Més maneres d’aprendre

Avui tornem a parlar d’aquest centre per presentar-vos unes càpsules formatives que creiem que poden ser-vos d’interès i utilitat: els miniOPS.

Els miniOPS són petites formacions sobre temes concrets. Els materials d’aquestes càpsules estan disponibles a la web per a ser utilitzades lliurement a tothom qui en tingui interès. Són cursos autoformatius de curta durada (màxim s’hi ha d’invertir 10 hores) i a més, tenen una vessant pràctica molt marcada per tal de poder aplicar de seguida el que s’hi aprèn.

És un model bastant similar als MOOC, els Massive Open Online Courses dels quals ja vam parlar fa temps aquí al blog.

Per exemple, un miniOP molt interessant per a estudiants és el “Cercar a Internet”. Sovint ens trobem que volem una informació però no la trobem de seguida, ens adonem que no sempre Google és la resposta o bé no sempre ens dóna la resposta específica que volem.
Aquesta càpsula incideix en aquest procés explicant una mica quins cercadors hi ha i com funcionen, com podem utilitzar les paraules clau, com obtenir els millors resultats i com saber si una font d’informació és o no és fiable.

Un altre exemple de curs, per exemple, és “Dissenya el teu primer model 3D”. És un tema que ara es porta molt (un mercat emergent!). Fa poc, de fet, va sortir una notícia al diari on s’anunciava que Barcelona obria el primer bar europeu on poder imprimir objectes en 3D.

Altres miniOPS oferts són:

  • Fer un vídeo
  • Entendre-hi d’economia: la riquesa
  • Planificar un viatge
  • Participar a la xarxa
  • Democràcia i participació ciutadana

Tenint en compte que cada cop es fa més necessari tenir una formació completa i variada per accedir amb millors condicions al món laboral, tenir en compte iniciatives com aquesta de la IOC ens pot aportar beneficis a molts nivells. Si coneixeu més iniciatives semblants estarem encantats d’escoltar-les!

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres