Noticias
  • LA CLAU DE SABER COMUNICAR I MOTIVAR L'ESCOLTA ACTIVA Què és el que ens mou a comportar-nos d'una determinada manera? Moltes vegades, en el nostre dia a dia, ens deixem emportar per la inèrcia i duem a terme determinades [...]
  • EL RUGBY, “UN ESPORT DE BÈSTIES JUGAT PER CAVALLERS” Esports del món: el RUGBY 🏈 Més que un esport, un estil de vidaEl rugby és un dels esports més antics del món caracteritzat per la cavallerositat, la intel·ligència i l'estratègia. [...]
  • QUÈ PUC FER QUAN ACABI EL CICLE FORMATIU D’ESPORT? OPCIONS ACADÈMIQUES I LABORALS COM A TÈCNIC ESPORTIULa inserció laboral després de la FP Avui dia, el benestar corporal, l'alimentació sana i el foment de l'activitat física diària ocupen un paper [...]
CAT - CAS - VAS - EN

MiniOps noves maneres d’aprendre

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
MiniOps noves maneres d’aprendre

Fa unes setmanes vam parlar aquí al blog de les possibilitats que tenim per a formar-nos en línia. Una de les opcions era l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

Més maneres d’aprendre

Avui tornem a parlar d’aquest centre per presentar-vos unes càpsules formatives que creiem que poden ser-vos d’interès i utilitat: els miniOPS.

Els miniOPS són petites formacions sobre temes concrets. Els materials d’aquestes càpsules estan disponibles a la web per a ser utilitzades lliurement a tothom qui en tingui interès. Són cursos autoformatius de curta durada (màxim s’hi ha d’invertir 10 hores) i a més, tenen una vessant pràctica molt marcada per tal de poder aplicar de seguida el que s’hi aprèn.

És un model bastant similar als MOOC, els Massive Open Online Courses dels quals ja vam parlar fa temps aquí al blog.

Per exemple, un miniOP molt interessant per a estudiants és el “Cercar a Internet”. Sovint ens trobem que volem una informació però no la trobem de seguida, ens adonem que no sempre Google és la resposta o bé no sempre ens dóna la resposta específica que volem.
Aquesta càpsula incideix en aquest procés explicant una mica quins cercadors hi ha i com funcionen, com podem utilitzar les paraules clau, com obtenir els millors resultats i com saber si una font d’informació és o no és fiable.

Un altre exemple de curs, per exemple, és “Dissenya el teu primer model 3D”. És un tema que ara es porta molt (un mercat emergent!). Fa poc, de fet, va sortir una notícia al diari on s’anunciava que Barcelona obria el primer bar europeu on poder imprimir objectes en 3D.

Altres miniOPS oferts són:

  • Fer un vídeo
  • Entendre-hi d’economia: la riquesa
  • Planificar un viatge
  • Participar a la xarxa
  • Democràcia i participació ciutadana

Tenint en compte que cada cop es fa més necessari tenir una formació completa i variada per accedir amb millors condicions al món laboral, tenir en compte iniciatives com aquesta de la IOC ens pot aportar beneficis a molts nivells. Si coneixeu més iniciatives semblants estarem encantats d’escoltar-les!