Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Mireia Belmonte, la millor esportista del 2014

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Mireia Belmonte, la millor esportista del 2014

Fa pocs dies es va dur a terme la Gran Gala del diari esportiu Mundo Deportivo, que enguany arribava a la 67a edició i que té per costum escollir el millor esportista de l’any tant en categoria femenina com masculina. L’acte es va realitzar al Palau de Congressos de Catalunya i va tenir una forta presència mediàtica.

Mireia Belmonte l’esportista de l’any

Aquesta gala és una de les més importants del país, però sobretot destaca per la seva longevitat, convertint-la en la més veterana de totes les que es fan arreu del territori.

Enguany, la millor esportista escollida ha estat la nedadora Mireia Belmonte. Per ella aquest premi no és cap novetat: ja és la tercera vegada que el guanya i a més ho fa de forma consecutiva. Aquesta jove esportista de Badalona té actualment 24 anys i destaca pels premis aconseguits, que només de caràcter internacional ja en sumen 40).

Les altres esportistes nominades van ser:

  • Ona Carbonell (natació sincronitzada)
  • Carolina Marín (bàdminton)
  • Ruth Beitia (salt d’altura)
  • Maica García (waterpolo)
  • Alba Torrens (bàsquet)

Mieria Belmonte ha guanyat medalles en diverses disciplines: 400 metres estils, 800 metres lliures, 1.500 lliures… i domina a la perfecció els diversos estils existents, com papallona o braça. Una de les seves fites més importants ha estat la participació en dos Jocs Olímpics: els primers a Pequín (any 2008) i després a Londres (any 2012), on va guanyar dues medalles de plata per als 200 metres papallona i els 800 metres lliure. Es pot dir que, actualment, és la nedadora de nacionalitat espanyola que ha guanyat més premis en competicions internacionals.

Aqui us deixem el video on va aconseguir l’or i el rècord mundial als 200 papallona.

 

A Badalona, la seva ciutat natal, recentment han declarat a Belmonte com a “Filla predilecta de la ciutat”. Aquesta decisió va ser presa per unanimitat al Ple de l’Ajuntament de Badalona que va tenir lloc a finals d’octubre. També es va decidir que es construiria un complex esportiu amb una piscina de 50 metres que durà el nom de l’esportista. En principi aquestes instal·lacions haurien d’estar llestes l’any vinent, al llarg de 2016.