Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Beneficis de mantenir alta la motivació i la concentració

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Beneficis de mantenir alta la motivació i la concentració

Maider Arteaga Arza | Docent d’Eskola Vitae Navarra 

🧠 T’ensenyem a treballar la motivació i la concentració

Autoestima, presentació, creativitat… és una petita part del que hem anat treballant durant el curs en Dinàmica de grups del Grau Mitjà de Conducció d’Activitats Físiques i Esportives en el Medi Natural (CAFEMN). En els dos ítems realitzats des que es proclamés l’estat d’alarma, ens hem centrat en el treball de la motivació i la concentració durant aquest període de confinament.

Treball de concentració

Consells per convertir la situació actual en una motivació per tornar a la vida prèvia al COVID-19

Quan parlem de motivació, fem referència a tota causa que ens porta a actuar d’una determinada manera. En aquestes setmanes, moltes d’aquestes causes que ens porten a actuar han canviat. I… per què? Doncs perquè el nostre dia a dia també ha canviat.

Qui no té ganes d’abraçar els seus estimats? Qui no vol tornar a entrenar amb el seu equip o els seus companys/es? Qui no vol tornar a estar amb els seus amics/es? Si canviem en aquestes preguntes el “qui no vol…?” per “quan podré…?” podem reconvertir les nostres inquietuds en causes que ens portin a actuar de determinada manera. Això és, si reformulem la pregunta amb “quan…?”, i sabem que cada vegada queda menys per a poder tornar a la normalitat, podem augmentar la nostra motivació, ja que ara tenim una raó per la qual actuar. En aquest cas, la manera d’actuar per a assolir el nostre objectiu és la de la cautela i la responsabilitat.

En la premsa ja s’han donat a conèixer pinzellades de la “desescalada”, per la qual cosa ja veiem cada vegada més a prop aquest moment d’abraçar, asseure’ns en una terrassa, entrenar amb el nostre equip… així que aquesta causa que ens motiva cada vegada és més forta, i no hem d’oblidar que, com més motivats estiguem, més esforç realitzarem per aconseguir la nostra meta. Ara més que mai hem d’anar pas a pas fins a tornar a realitzar les nostres activitats més preuades.

Donem la volta a la truita, i convertim aquesta situació de tancament en una motivació per tornar a la quotidianitat al més aviat possible.

➡️ Com treballem la concentració des de casa?

Seguint amb el confinament s’ha modificat la metodologia educativa, ja que ja no treballem cara a cara, sinó que ara ho fem telemàticament. Passem moltes hores davant de l’ordinador i això requereix una major concentració; més encara, tenint en compte que s’està duent a terme un treball més autònom (sense el suport dels companys de classe o sense la presència física del docent).

Per això, hem de desenvolupar i enfortir la nostra capacitat per a concentrar-nos, ja que la concentració ens permet centrar tota la nostra atenció en un objectiu o una tasca, fent que el temps invertit en aquesta activitat sigui més eficient.

Què se’ns ha ocorregut per tal de treballar aquests items? Després de fer una dinàmica de concentració tota la classe connectats a través de l’aplicació Meet, i després que l’alumnat hagi desenvolupat la seva pròpia dinàmica, hem realitzat una pràctica amb diferents proves. A través d’una plataforma virtual, l’alumnat ha pogut anar resolent les diferents proves.

Aquí us deixem una mostra d’algunes de les proves que desenvolupem a classe per a treballar o millorar la concentració. Només us portarà 3 minuts. Us animeu a provar-ho?

▶️ PLAY VÍDEO

 

Maider Arteaga Arza – Docent d’Eskola Vitae Navarra

  • Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport
  • Ha competit en la modalitat de patinatge de velocitat durant 20 anys
  • Iniciant-se en el Ioga i l’escalada

Sin categoría

QUÈ PUC FER QUAN ACABI EL CICLE FORMATIU D’ESPORT?

QUÈ PUC FER QUAN ACABI EL CICLE FORMATIU D’ESPORT?   0

OPCIONS ACADÈMIQUES I LABORALS COM A TÈCNIC ESPORTIULa inserció laboral després de la FP Avui dia, el benestar corporal, l'alimentació sana i el foment de l'activitat física diària ocupen un paper [...]