Noticias

Natació sincronitzada, un dels esports més complets

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Natació sincronitzada, un dels esports més complets

Heu vist mai competicions de natació sincronitzada?

Aquesta pràctica esportiva consisteix en fer una coreografia dins d’una piscina, ja sigui de forma individual o bé en grup. Els moviments han de estar plenament coordinats amb els de la resta de companys o companyes i seguint també el ritme de la música, que en aquest cas té altaveus subaquàtics per ser escoltada per les persones que són dins l’aigua.

Natació sincronitzada

Podeu veure una mostra en aquest vídeo de l’equip de Canadà:

La natació sincronitzada és un esport molt complet, doncs és una barreja de natació, de gimnàstica, de dansa i moltes coses més. Entre les habilitats físiques que més es desenvolupen està la força, la resistència, la flexibilitat i la velocitat. Avui en dia es tracta d’un esport olímpic, ja que l’any 1984 es va decidir incloure-la després de quasi un segle d’existència. També és una competició regulada per la Federació Internacional de Natació.

Existeixen quatre categories: aleví (fins als 11 anys d’edat), infantil (que va dels 13 als 15), júnior o juvenil (que seria dels 16 als 18) i finalment la categoria sènior, que és a partir dels 18 anys. També existeixen diverses modalitats, com per exemple la individual (“Solo”), en parelles (“Duo”), equip, figures, etc.

Normes bàsiques de la natació sincronitzada:

• No es pot tocar el terra de la piscina. Aquestes han de tenir una fondària mínima de 2,5 metres i les nedadores han d’aguantar-se fent moviments de cames.
• Per tal d’evitar que l’aigua entri pel nas, s’han de portar unes pinces.
• Totes les noies han de portar el cabell recollit en un monyo, al qual s’hi afegirà una gelatina especial per mantenir-lo immòbil. També hauran d’anar maquillades.
• Les corografies tenen una durada concreta, que es basa en la modalitat i categoria de les participants.
• Per últim, el banyador és lliure sempre i quan no sigui la modalitat de figures, en que s’haurà de portar un banyador negre i un casquet de color blanc.

A Catalunya hi ha un fort arrelament d’aquesta modalitat esportiva. Noms internacionalment coneguts són Anna Tarrés, Gemma Mengual o, més recentment, Ona Carbonell.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres